Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keusote sai 1,2 miljoonaa euroa valtionavustusta – osatyökykyisten työllistymistä kehitetään

Keski-Uudenmaan sote on saanut sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän 1,2 miljoonan euron avustuksen osatyökykyisten henkilöiden palvelujen kehittämiseen.

Keski-Uudenmaan työkykyhankkeessa edistetään keskiuusmaalaisten osatyökykyisten ja pitkäaikaistyöttömien työ- ja toimintakykyä, työllistymisen edellytyksiä ja osallisuutta kehittämällä heidän tarpeisiinsa vastaavaa monialaista palvelukokonaisuutta, vahvistamalla ammattilaisten osaamista ja tuottamalla tietoa kehittämisen tueksi.

Keski-Uudenmaan sote kertoo tiedotteessaan, että Keusote toteuttaa hankkeen tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden ja alueellisen yhteistyöverkoston kanssa vuosina 2020–2022.

Hanke koostuu kahdesta toimenpidekokonaisuudesta, joita ovat työkyvyn tuki osaksi tulevaisuuden sote-keskusta ja tuetun työllistymisen menetelmät.

– Työkyvyn tuki vakiinnutetaan osaksi tulevaisuuden sote-keskusta käynnistämällä keskitetty monialainen työ- ja toimintakyvyn arvioinnin palvelu. Tätä palvelukokonaisuutta kehitetään yhdessä yhteistyöverkoston kanssa, kertoo tiedotteessa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

– Tulemme myös hankkeessa vahvistamaan laatukriteereihin perustuvaa työhönvalmennusta, kehittämään palvelupolkua ja vahvistamaan ammattilaisten osaamista.

Ministeriö myönsi valtionavustuksina yhteensä 17 miljoonaa euroa osatyökykyisten henkilöiden työkyvyn ja työllistymisen tuen palvelujen kehittämiseen.

Hankkeissa tuodaan työkyvyn tuen palvelut osaksi sosiaali- ja terveyskeskusten toimintaa ja lisätään tuetun työllistymisen menetelmien käyttöä kaikkein vaikeimmin työllistyvien henkilöiden avuksi.

Hankkeet ovat osa työkykyohjelmaa, jonka tarkoituksena on parantaa osatyökykyisten ja vammaisten henkilöiden työllistymismahdollisuuksia.