Lasten teatterikerhossa tehdään omia sketsihahmoja

”Meille eläkeläisliput spa-hoitolaan.” ”Anteeksi kuinka?”

Näin alkaa Facebookiin kuvattu lasten ja nuorten teatterikerhon paikalliseen aiheeseen tarttuva sketsi, jossa irvaillaan kunnan uimahallisuunnitelmien kustannuksella. Video on osa syksyn ajan kestänyttä ”Putous” -teemaista teatterikerhoa.

Kerho korvaa osaltaan kesältä peruttua lasten teatterileiriä ja kerhon takana häärää vapaaehtoisena Hanna Karkman, joka järjestää kurssia osana opintojaan.

– Toisen hallituksen jäsenen kanssa heitettiin idea ilmoille ja kunnan kulttuuripalvelut olivat myös toivoneet jotain tällaista, kertoo Karkman.

Myös kerhon teema tuli Karkmanilta, sillä sketsihahmojen kehittäminen ja ideointi oli aiemmin leiritoiminnassa erityisesti lasten mieleen.

– Hahmon luomisessa pääsee olemaan todella luova.

Viikoittaisilla tunneilla kehitetään omia hahmoja, mutta ideoidaan myös sketsejä ajankohtaisista aiheista, kuten uimahallista tai peruuntuneista linnanjuhlista. Kyseisessä sketsissä seikkaili muun muassa hahmoksi päätynyt Sanna Marin ja yhtenä hahmona nähdään Mäntsälässäkin työskennellyt Renny Harlin.

Kerholaiset ovat siis selvästi ajan hermolla ja käsikirjoituksissa myös paikallisetkin asiat otetaan huomioon.

Myöhemmin teatteritaiteen tekemisestä on kerholaisille tulossa kertomaan muun muassa Ex-onnelliset sarjassa esiintynyt näyttelijä Anna-Leena Sipilä ja yllätyshahmoja Mäntsälän teatterilta.

Kaiken olisi tarkoitus huipentua 20.11. Lapsen oikeuksien päivänä järjestettävään gaalaan, jossa kaikki halukkaat pääsevät esittelemään oman sketsihahmonsa ja kuten televisioformaatissakin, on ohjelmassa myös sketsejä.

– Lisäksi kaikille jaetaan osallistumisesta muistoksi todistus, kertoo Karkman.

Mahdollisten koronarajoitusten sattuessa kohdalle esitys videoidaan nettiin, mutta joka tapauksessa esiintymään pääsevät niin Somepalloilija, Sanna Marin, Börje Banaani, Silverman, Koronapanda, Harry Potterin pikkusisko Emma kuin Discopallokin.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut