FC Kapina nousi Kolmoseen – kauden viimeinen ottelu oli uskomaton jännitysnäytelmä

Jalkapallo: Tasainen kausi ja nousu ratkesi lopulta maalieron turvin

Vapauttavan loppuvihellyksen jälkeen ilo oli joukkueessa ylimmillään. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Mäntsäläläinen FC Kapina oli perjantai-iltana Talin jalkapallohallissa Helsingissä selkä seinää vasten. Ennen viimeistä ottelua joukkue oli kolme pistettä lohkon ykkösenä majailevaa MPS:aa jäljessä, mutta voitto ja kolme pistettä nostaisi joukkueen tasapisteisiin lohkokärjen kanssa ja nousu Kolmoseen varmistuisi paremman maalieron turvin.

Edessä oli kuitenkin vielä yksi koitos, sillä vain kunniasta pelannut helsinkiläinen SAPA ei halunnut hävitä kauden viimeistä peliään suosiolla.

Mäntsäläläiset aloittivatkin pelin terävästi ja joukkueesta näkyi selvästi valtava halu voittaa. Korkealla prässillä pelannut Kapina voitti alussa useita kaksinkamppailuja, joista vieraat onnistuivat luomaan ottelun alussa useampia maalintekopaikkoja, mutta viimeistely ontui kerta toisensa perään.

Aggressiivinen pelitapa avasi myös vieraille vaarallisia vastahyökkäyksiä ja pallo kävikin jo kertaalleen mäntsäläläisten maalissa, mutta tilanne tuomittiin paitsioksi.

Lopulta FC Kapina onnistui myös maalinteossa, kun kentän ehdoton hahmo Teemu Arponen nousi nopealla rytminvaihdoksella ja tempokuljetuksella keskialueelta boksiin, jossa SAPA:n puolustaja kaatoi keskikentän taiturin sääntöjen vastaisesti.

Arponen asettui itse täplälle ja tykitti vierasjoukkueen 0–1-johtoon.

Tajuaakohan jengi edes sitä, kuinka iso paukku tämä on.

Sami Salo

Toinen puoliaika tarjosikin sitten sydämentykytyksiä ja jännitystä niin pelaajille, kuin kaikille Mäntsälästä saapuneille vieraskatsojillekin.

FC Kapina pyrki pitämään toisen jakson alkuun samanlaista tempoa kuin ensimmäisellä puoliajalla. Valittu pelitapa päästi kuitenkin kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan tapaan nopeisiin vastahyökkäyksiin.

57. minuutilla SAPA tulikin jo tasoihin, kun joukkue lähti kulmapotkun jälkitilanteesta nopeaan vastahyökkäykseen vasemman laidan kautta. Keskitys maata pitkin tavoitti Leevi Prihan, joka tasoitti pelin.

Tästä eteenpäin ottelu olikin yhtä tahtojen taistoa.

Ensin FC Kapina siirtyy 61. minuutilla johtoon, kun Juuso Häikiö tykitti pallon upeasti 16-alueen rajoilta maalin vasempaan kattoon, mutta ottelu ei ollut todellakaan vielä ohi.

70. peliminuutilla kotijoukkue tuli taas tasoihin, kun tällä kertaa oikealta annettu keskitys löysi lähes vitosen viivalta puskeneen Samir Jmaalin ja peli oli taas tasoissa.

Tästäkään ei mäntsäläläiset vielä lannistuneet, vaan kuitti tuli välittömästi. SAPA avasi puolihuolimattomasti oikealle laidalle, josta pallo saatiin riistettyä lähellä maalialuetta.

Hetki tästä eteenpäin oli pallo jo toimitettu maalille ja FC Kapinan Niko Tikkanen siirsi mäntsäläläiset taas johtoon.

Tällä kertaa hermot ja puolustus pitivät loppuun saakka, eikä ottelussa nähty enempää maaleja. Näin ollen FC Kapina pääsi juhlimaan kolmatta sarjannousua jo putkeen.

Ottelu, kuten koko kausi oli todella tasainen niin pisteissä kuin suorituksissakin ja sen tiesi myös FC Kapinan päävalmentaja Sami Salo:

– Kyllä me tiedettiin, että hyvä ja liikkuva joukkue on vastassa ja treenattiin itsekin viikolla kovaa ja sitä, että ollaan lähellä ja on tempoa.

FC Kapina nousi kauden 2019 päätteeksi Eteläisen alueen Neloseen, mutta ennusmerkit toiseen nousuun olivat keväällä jo ilmassa:

– Onhan tämä nousijajoukkueena ihan uskomaton suoritus, ja tajuaakohan jengi edes sitä, kuinka iso paukku tämä on, mutta kyllä me tiedettiin, että meillä on hyvä porukka ja pärjätään jos saadaan pidettyä kaikki kunnossa ja treenattua yhtenäisesti, analysoi Salo.

Salo antaakin joukkueelle kiitosta omatoimisesta treenaamisesta etenkin pahimpien koronarajoitusten aikaan. Ilman hyvää fyysistä kuntoa saavutus ei olisi ollut mahdollinen.

Joukkue nousee ensi kaudeksi Eteläisen alueen Miesten Kolmoseen ja vastus tulee olemaan entistä kovempi. Millä eväillä seuraavaa kauteen lähdetään?

– Jos joukkue pysyy kasassa ja saadaan muutama lisäpelaaja, niin uskon että pärjätään, pohtii Salo.

– Katsotaan kuinka paljon pelaajia lähtee paikkakunnalta esimerkiksi opintojen vuoksi.

Ensi kautta ei silti tarvitse vielä liiaksi pohtia, sillä nyt on juhlan paikka. Onko Mäntsälässä nyt hyvä vaihe jalkapallossa?

– Mäntsälässä on varmaan viimeksi 30 vuotta sitten pelattu Kolmosta, joten sen puoleen nyt on hyvä meininki ja toivottavasti molemmat seurat jatkavat hyvää juniorityötä, lisää Salo.

Kommentoi

Palvelut