Marita Nyqvist teki hattutempun

Marita Nyqvist oli tänä vuonna kolmen eri luokan ykkönen moottoripyöräilyssä. Jarkko Leppimaa

Vuoden 2020 off road -moottoripyöräily on kulkenut vaikeahkoissa merkeissä. Alkuvuoden kisat peruttiin leudon talven vuoksi. Maanomistajat eivät päästäneet mailleen ajamaan, ettei maasto kuluisi liikaa.

Sitten kuvioihin astui korona. Kisaamaan päästiin loppukesästä. Marita Nyqvist edustaa Mäntsälän Moottorikerhoa ja on ajanut SE-Teamin riveissä. Nyqvist asuu edelleen Etelä-Mäntsälässä Kellokosken kupeessa.

Nyqvistin kohdalla kisaohjelman muutokset tiesivät sitä, että hän päätti kokeilla motocrossia, jota hän oli ajanut viimeksi teinivuosinaan.

Motocrossissa oli kuusi osakilpailua ja hän sijoittui kaikissa kuudessa kisassa podiumille. Viimeisessä kisassa Vantaalla hän ajoi kummassakin erässä ykköspaikalle. Suomen Cupin voitto tuli selkeällä piste-erolla seuraavaan.

Koska vauhtia tuntui riittävän, Nyqvist lähti ajamaan myös naisten enduron cupia eli Lady Cupia. Lady Cup ratkesi Seinäjoella syyskuun lopulla.

Lady Cupin kokonaisvoitto heltisi tasaisella ja varmalla ajolla. Enduro on ollut Nyqvistin päälaji viimeiset parikymmentä vuotta. Hän aloitti endurokisat samana vuonna kuin Kimi Räikkönen F1-kisat.

Kausi ei kuitenkaan vielä ollut paketissa. Nyqvistin tavoite tälle vuodelle oli, että hän pystyisi ajamaan jokaisessa kolmessa lajissa podiumpaikalle koko sarjan lopputuloksissa.

Viikonloppuna tavoite täyttyi. Viimeinen laji oli Cross Country, jonka viimeiset kaksi kisaa ajettiin Järilässä. Lauantaina ajoaika oli tunnin ja sunnuntaina kaksi tuntia.

Nyqvist kertoi, että lauantai oli helppo päivä. Naiset pääsivät radalle ensimmäisinä, joten rata oli vielä hyvässä kunnossa.

Sunnuntaina naiset pääsivät starttaamaan viimeisessä lähdössä. Reitti oli jo kulunut ja siihen oli lisätty kivikkomäki. Patikot aiheuttivat melkoista ohjelmaa eli kaatumisia ja pyörien sinkoilua.

Nyqvistkin sai heti kisapäivän alussa kylkeensä toisen kuljettajan osuman, jonka seurauksena kaatui ja naarmutti käsiään.

Kivikkomäessä taas oli porukkaa kiinni ja ohittaminen ei oikein sujunut. Nyqvistin resepti oli varma ajo ja vapaiden ajolinjojen valinta.

Marita Nyqvist teki sen, mitä tavoitteli tai vähän paremminkin. Hän voitti naisten MX Suomen Cupin, endurossa Lady Cupin ja vielä CC:ssa Suomen Cupin.

Kommentoi

Palvelut