Joukkuevoimistelun SyysCupista mitaleja

Team Freyat voitti kultaa 14-16 SM-sarjassa Hyvinkään SyysCupissa. HJM

Viikonloppuna 3.–4.10. kilpailtiin joukkuevoimistelun SyysCup Hyvinkään Martinhallissa.

Hyvinkään Voimistelun ja Liikunnan, Järvenpään Voimistelijoiden ja Mäntsälän Voimistelijoiden HJM-seurayhteistyöjoukkueita oli mukana kaikki kymmenen joukkuetta – osa kilpailemassa ja osa esiintymässä.

Mäntsälän Voimistelijoiden Minea-joukkue avasi kilpailukautensa 14–16-vuotiaiden harrastesarjassa.

Sunnuntaina 14–16-vuotiaiden SM-sarjasta Freyat-joukkueet toivat kotiin kaksi mitalia. Kaikki joukkueet odottivat kilpailuja hartaasti, koska taukoa oli kertynyt poikkeuksellisen paljon.

Lauantaina kisamatolla esiintyivät kilpasarjan joukkueet. Yli 16-vuotiaiden kilpasarjassa Freyat Kilpa sijoittui jaetulle neljännelle sijalle pistein 15,700.

Valmentaja Jenna Seppälän mielestä suoritus oli hieman haparoiva, mutta oli hienoa päästä kisaamaan pitkästä aikaa.

– Toivotaan, että vielä tulee kisoja, jotta päästään näyttämään parasta Freyat Kilpaa, totesi joukkueen kapteeni Ida Mäntynen.

14–16-vuotiaiden kilpasarjassa Freyat Kilpa jr sijoittui seitsemänneksi pistein 15,400.

Valmentaja Nea Leinosen mukaan kisaa oli odotettu kauan ja se herätti tytöissä sekä intoa että jännitystä. Harmillisesti jännitys näkyi osittain suorituksessa pieninä virheinä.

– Kuviomuutoksista huolimatta saimme suorituksen, johon olimme osittain tyytyväisiä. Pieniä virheitä tuli ohjelman kuluessa. Pisteet olivat kuitenkin iso pettymys. Tästä jatketaan treenausta ja ohjelman hiomista, jotta seuraaviin kisoihin saadaan lisää varmuutta ja ohjelman tarinaa saadaan paremmin esiin, kertoi joukkueen kapteeni Julia Laaksonen.

12–14-vuotiaiden kilpasarjassa Freyat Aspire saavutti kategorian kolme, mikä oli joukkueen kapteenin Saara Vanhalan mukaan pieni pettymys.

Valmentaja Johanna Väliaho oli kuitenkin tyytyväinen joukkueen suoritukseen, vaikka selkeitä virheitä tulikin.

10–12-vuotiaiden sarjassa kilpaili yhteensä 19 joukkuetta. Freyat Glow saavutti kategorian kaksi ja sijoittui viidenneksi pisteillä 16,150. Samassa sarjassa kilpaileva Freyat Shine sai myös kategorian kaksi pistein 15,800. Joukkue sijoittui kuudenneksi.

Molemmissa joukkueissa oltiin tyytyväisiä tuloksiin. Vielä on tavoitteena harjoitella ja korjata suoritusvirheitä pois, jotta saadaan pisteet nousemaan.

Sunnuntaina 14–16-vuotiaiden SM-sarjassa Team Freyat nappasi kultaa pistein 16,500. Joukkue paransi suoritustaan edellisestä kilpailusta; joukkueessa koettiin, että tekeminen oli paljon rohkeampaa. Muutamia tasapainoja hiotaan vielä seuraavaan koitokseen, jonne jatketaan hyvällä mielellä.

Samassa sarjassa Freyat Junior sijoittui kolmanneksi pistein 14,200. Tytöt tekivät hyvällä fiiliksellä vahvan suorituksen, jossa näkyi hienosti ilmaisua.

Freyat Stars nousi tälle kaudelle 12–14-vuotiaiden SM-sarjaan ja voimisteli pisteet 13,850 ollen kymmenes. Seuraavaan kisaan haetaan varmaa kokonaisuutta.

Mäntsälän Voimistelijoiden Minea-joukkue kilpaili sunnuntaina ensimmäistä kertaa 14-16 -vuotiaiden harrastesarjassa. Joukkue jäi harmittavasti vain vajaan puolen pisteen päähän mitalisijoista.

– Hyvä kauden aloitus, mutta paljon tuli kuviovirheitä ja tasapainoissa oli tutinaa. Tytöt saivat kuitenkin lennokkaan ja ilmaisullisen suorituksen ja olihan se huippua päästä pitkästä aikaa kisaamaan, kommentoi joukkueen vastuuvalmentaja Mirka Lilja.

Lopullinen sijoitus oli kuudes pisteillä 14,300. Joukkue jatkaa ahkeraa fysiikkatreeniä ja ohjelman hiomista kohti seuraavia kisoja.

– Kisakausi on vasta alussa. Toivottavasti saamme jatkaa kisaamista tässä haastavassa tilanteessa, jatkaa Mirka Lilja.

Lisätietoa HJM-seurayhteistyöstä: https://www.freyat.fi/

Kommentoi

Palvelut