Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koronakato parkkipaikoilla on ohi – varsinkin pk-seudulla rehottaa jo ruuhkia

Keväällä autoilu ja sen myötä myös pysäköintivirheet vähenivät radikaalisti koronaepidemian vuoksi.

– Maaliskuussa kirjoitimme valvontamaksuja kolmanneksen vähemmän kuin normaalisti, ja sekä huhti- että toukokuussa pudotus oli yli 60 prosenttia. Nyt valvontamaksujen määrät ovat palautuneet lähes ennalleen: syyskuussa niitä annettiin noin kymmenen prosenttia vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan, kertoo Parkkipaten toimitusjohtaja Christian Metsäranta yhtiön tiedotteessa.

Yhtiön osalta maksujen kasvuun on vaikuttanut myös se, että sille on tullut valvottavaksi uusia kohteita. Parkkipate on valtakunnallisesti toimiva pysäköintiratkaisujen tuottaja, jonka palveluun kuuluvat maksullisen pysäköinnin operointi sekä yksityinen pysäköinninvalvonta. Yrityksen asiakkaina on muun muassa hotelleja, sairaaloita, kauppakeskuksia ja liikekiinteistöjä.

Pysäköintivalvontamaksujen määrä on syyskuussa palautunut lähes viime vuoden tasolle. Metsärannan mukaan koronaepidemiasta ja etätyösuosituksesta huolimatta erityisesti pääkaupunkiseudulla useat pysäköintialueet ovat syksyllä taas ruuhkautuneet. Toisaalta esimerkiksi tapahtumiin keskittyneissä kohteissa kirjoitettiin valvontamaksuja syyskuussa jopa puolet vähemmän kuin viime vuoden syyskuussa, kerrotaan tiedotteessa.

Pelti kolisee tiuhaan parkkialueilla – Lommoja ehkäisevää simppeliä konstia käyttää kuitenkin vain joka neljäs autoilija

Parkkipaikoilla kolisee monesta syystä

Ulkoilualueiden läheisillä yksityisteillä vaaratilanteita keväällä aiheuttanut pysäköintikäyttäytyminen jäi ohimeneväksi ilmiöksi.

– Kun yhä useampi suuntasi vapaa-ajallaan pääkaupunkiseudun luontokohteisiin, yksityisteille ja pientareille pysäköidyt autot aiheuttivat jopa vaaratilanteita. Väärin pysäköity auto voi olla riski turvallisuudelle, jos se estää pelastusajoneuvon liikkumisen alueella. Ilmiö kuitenkin tasaantui, eikä näillä alueilla ole ollut yhtä paljon pysäköintiongelmia syksyllä, Metsäranta jatkaa.

Pysäköinnin maksamisessa on tapahtunut merkittävä muutos lyhyessä ajassa. Pysäköinnin maksaminen mobiilimaksuilla yleistyi keväällä nopeasti samaa vauhtia kuin käteismaksaminen väheni.

Helsinkiläismies muutti ja haki uutta pysäköintilupaa – Soitto virastoon osoitti, että muuttoilmoituksen käsittelyyn voi kulua viikkoja

Helsinki päätti, että Kehä I:n kyljestä ei vuokrata tilaa 24h-ravintolan parkkipaikalle – Näin McDonald's kommentoi

Tiesitkö tästä luvasta? Yhä useampi saa pysäköidä Helsingissä puoleen hintaan  – "Moni tarttuu siihen, säästö on isohko"