Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Ei ole epäselvää, olisiko yökerhoista lähtenyt liikkeelle koronatartuntaryppäitä" – Uudellemaalle ja neljään muuhun maakuntaan tavallista tiukemmat aukiolosäännöt ravintoloille

Koronavirusepidemian suhteen niin sanotussa kiihtymisvaiheessa olevissa Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen sekä leviämisvaiheessa olevassa Pohjanmaan maakunnassa ravintolat joutuvat sulkemaan ovensa jo kello 23 sunnuntaista 11. lokakuuta alkaen. Anniskelun on päätyttävä kello 22.

Ravitsemisliikkeiden aukiolo- ja anniskeluaikoja säännellään koronavirusepidemian takia. Jos koronavirustilanne on jollakin alueella kiihtymisvaiheessa, voidaan ravitsemisliikkeille säädettyjä rajoituksia tiukentaa.

Jos jollakin alueella, jossa nyt on kiihtymisvaihe, tilanne saadaan palautettua perustasolle, voidaan säädös purkaa, tilannetta tarkastellaan kahden viikon välein. Määräaikainen säädös on voimassa 31. lokakuuta saakka.

Sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuudessa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd.) sanoi, että ravintoloista on lähtenyt liikkeelle laajoja tartuntaketjuja. Häntä komppasi THL:n ylilääkäri Taneli Puumalainen:

– Ei ole epäselvää, olisiko yökerhoista lähtenyt liikkeelle koronatartuntaryppäitä. Niitä on lähtenyt, Puumalainen sanoi.

Koko Suomen ravintoloita koskevat säädökset tulevat voimaan jo 8. lokakuuta. Ravitsemisliikkeen saa pitää 8. lokakuuta alkaen avoinna kello 4–1 ja alkoholijuomia saa anniskella vain kello 9–24. Tämäkin määräaikainen asetus on voimassa 31. lokakuuta saakka.