Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seppo ”Nitti” Nuuttila kuollut

Valmentajalegenda, mäntsäläläinen Seppo ”Nitti” Nuuttila on kuollut. Nuuttila oli kuollessaan 80-vuotias.

Seppo Nuuttila kuoli Mäntsälässä 1. lokakuuta 2020.

Hän teki pitkän uran suomalaisen urheiluvalmennuksen huipulla. Valmennettavien joukko on komea ja kattaa urheilua tunteville monien lajien parhaimmistoa Suomessa.

Hänen valmennettavanaan olivat muun muassa Hänen valmennettaviaan olivat muun muassa soutaja, olympiavoittaja Pertti Karppinen, triathlonisti, moninkertainen Ironman-voittaja Pauli Kiuru, triathlonistit Katariina Ebeling, Ghita Jarlström ja Magnus Lönnqvist, sulkapalloilija Pontus Jäntti ja tennispelaaja Olli Rahnasto.

Nuuttila toimi Suomen Urheiluliiton valmennuspäällikkönä kestävyysjuoksun kultakaudella vuosina 1971-75. Vuoden 1972 olympialaisissa Suomi voitti kultaa 1500 metrillä (Pekka Vasala) sekä 5000 ja 10 000 metrin juoksuissa (Lasse Viren).

Suomen Urheiluliiton valmennuksen ja koulutuksen johtajaksi hänet valittiin Martti Vainion doping-käryn jälkeen 5. tammikuuta 1985.

Nitti Nuuttila nimitettiin Suomen valmentajien kunniagalleriaan tammikuussa 2019.

Hän vaikutti valtakunnassa aktiivisesti vielä pitkälle 2000-luvulle

Mäntsälän Koskenrannassa asunut Nitti Nuuttila näkyi monessa hyvässä asiassa, kuten vetämässä seniorikävelyjen alkujumppia tai antamassa liikuntaohjeita lehden palstoilla. Hän osasi myös ottaa niissä kantaa.

– Helsingin Sanomien tutkimuksessa vuodelta 1995 suomalaiset miehet sanoivat keskeisiksi liikunnan esteiksi rahanpuutteen ja naiset liikenneyhteyksien heikkouden. Ne ovat minusta aika yllättäviä syitä, Nuuttila ihmetteli Mäntsälän Viikkouutisten jutussa 14. huhtikuuta 2005.

Laajan ystäväjoukon ja muiden suomalaisten lisäksi Nitti Nuuttilaa jäävät kaipaamaan hänen vaimonsa Crystal sekä poikansa Sakari ja Simo.