Korona-altistumisia Hyökännummen päiväkodissa

Kiihtymisvaihe: Päiväkodin altistuneet lapset ja henkilökunta karanteeniin. Yli 40 ihmistä karanteenissa.

Britanniasta muualle Eurooppaan on levinnyt koronaviruksen mutaatio, joka tarttuu entistä helpommin. Mostphotos

Hyökännummen päiväkodissa on tapahtunut altistumisia koronavirukselle. Päiväkodissa on ollut tartuttavuusaikana 30. syyskuuta - 2. lokakuuta koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Päiväkodissa altistuneet lapset ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Yhteensä karanteeniin asetetaan noin 30 lasta ja 11 henkilökuntaan kuuluvaa.

Altistuneiden perheet ja henkilökunta saavat tiedon ja lisäohjeet päiväkodin kautta.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena, Keusote ohjeistaa tiedotteessaan.

Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Koronan näytteenottoon pääsee netin koronabotilla tai puhelimella.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi.

Alaikäisten ajanvaraus näytteenottoon tapahtuu Koronahoitopuhelimen kautta, p. 019 226 0099, 8-20.

Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta. osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen.

Keski-Uudellamaalla otettu käyttöön maskisuositus

Koronatartunnat Keski-Uudenmaan soten alueella ovat kiihtymisvaiheessa ja alueella on otettu käyttöön maskisuositus.

Ilmaantuvuus alueella on nyt 24 tartuntaa 100 000 asukasta kohden kahdessa viikossa.

”On äärimmäisen tärkeää, että alueellamme ei jouduta epidemian seuraavaan vaiheeseen eli leviämisvaiheeseen. Sen vuoksi Keusote suosittaa vahvasti THL:n linjaaman kasvomaskien käyttöönottoa sellaisenaan julkisissa sisätiloissa sekä yleisötilaisuuksissa”, Keusoten tiedotteessa sanotaan.

Keusoten toimipisteissä potilaiden ja asiakkaiden pitää käyttää omaa kasvomaskia. Tällä turvaamme sekä asiakkaidemme että henkilökuntamme turvallisuuden.

Kasvomaskisuositus koskee myös 2. asteen oppilaitoksia, maskien hankinnasta vastaavat opiskelijat ja perheet. Vähävaraisille maskeja jaetaan Keusoten ja kuntien toimesta.

Kasvomaski suositus ei koske peruskouluja, mutta maskin käytössä voi noudattaa itsenäistä harkintaa. Mikäli siirrymme kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen, suositusta laajennetaan peruskouluihin.

Keusote vetoaa, että mahdollisimman moni jäisi etätöihin, välttäisi yksityistilaisuuksien järjestämistä, joissa henkilölukumäärä on yli 20, sekä harkitsee, missä vapaa-ajan kontakteissa toimiminen on turvallista, esim. harrastukset.

– Toivomme, että maskien käyttö otetaan vakavasti ja ohjeita noudatetaan, jotta tiukemmilta rajoituksilta vältytään, painottaa kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

Kommentoi

Palvelut