Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupat: Asiakas, noudata näitä ohjeita ostoksilla – "Suurin merkitys jokaisen omilla toimilla ja käyttäytymisellä"

Kauppiaat haluavat muistuttaa asiakkaita turvallisesta asioinnista kaupassa.

Kun koronaepidemia alkoi levitä alkuvuonna, kaupoissa ryhdyttiin heti toimiin, joilla asiointi ja työympäristö voidaan turvata, tiedottaa Päivittäistavarakauppa ry.

Myymälöissä tehostettiin puhtautta ja hygieniaa. Asiakkaille suunnatussa viestinnässä, infonäytöillä, myymäläkuulutuksissa, kylteissä ja lattiatarroissa, muistutetaan aktiivisesti hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta ja riittävistä turvaväleistä.

Suurin merkitys koronaviruksen leviämisen estämisessä on jokaisen henkilön omilla toimilla ja käyttäytymisellä, Päivittäistavarakauppa ry muistuttaa.

Kauppaan ei pidä mennä sairaana ja myymälässä asioidessa on syytä noudattaa turvallisen asioinnin ohjeiden lisäksi viranomaisten voimassa olevia ohjeita.

Tässä tärkeimmät neuvot:

- pidetään turvavälit

- muistetaan hyvä käsi- ja yskimishygienia

- käytetään kasvosuojainta alueellisten suositusten mukaisesti.

Meille tärkeintä on asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuus, toteaa Päivittäistavarakauppa ry:n toimitusjohtaja Kari Luoto tiedotteessa.

– Koronaepidemian pitkittyessä tärkeintä on jaksaa jatkaa ohjeiden noudattamista. Teemme parhaamme omalta osaltamme ja toivomme myös kuluttajien kantavan vastuunsa viruksen leviämisen estämisessä, Luoto sanoo.