Eläinten viikolla tehdään työtä kissojen puolesta

Vuosittaista Eläinten viikkoa vietetään 4.–10. lokakuuta. Suomessa Eläinten viikon tapahtumia järjestävät SEY Suomen eläinsuojelu ja sen jäsenyhdistykset ympäri maan.

Tänä vuonna Eläinten viikon teemana on kissakriisi ja kissan arvostus. Arvokas kissa -teemaa lähestytään pohtimalla eläimen itseisarvoa, ihmisen vastuuta eläimistä sekä populaatiokissaongelman syntyä ja ratkaisuja.

SEYn arvion mukaan kissoja hylätään ja tapetaan Suomessa vuosittain vähintään 20 000 yksilöä. Suuren luvun taustalla ovat erityisesti hallitsemattomasti lisääntyvät kissapopulaatiot.

Suljetussa populaatiossa keskenään lisääntyvät kissat ovat tavallisesti sisäsiittoisia ja kärsivät erilaisista kehityshäiriöistä ja sairauksista.

SEY on tuottanut vuodesta 2009 lähtien Eläinten viikolle oppimateriaalia ja siihen liittyviä verkkosisältöjä lapsille ja nuorille.

Materiaali on suosittua. Lähes joka kolmas peruskoulun oppilas saa tänäkin vuonna maksuttoman Eläinten viikon eläinteemaisen tieto- ja tehtävävihkosen.

Arvokas kissa -teeman koululaismateriaaleihin voi tutustua ja niitä voi tilata osoitteessa sey.fi/tilaa-oppaita/elainten-viikko-2020/.

Hausjärven Eläinsuojeluyhdistys on käynnistänyt vuoden 2020 alusta hakemuspohjaisen leikkausyhteistyön ELL Pirjo Pirjolan (Hausjärvi) ja Eläinlääkäriasema Tassutalon (Mäntsälä) kanssa.

Yhteistyön tarkoituksena on tukea kissanomistajia, joilla on taloudellisia haasteita, kastrointi- ja sterilointileikkauksissa.

Tuki myönnetään hakemuksen perusteella ja se kattaa osan leikkauskustannuksista.

Lisätietoja tuesta ja sen hakemisesta: hausjarvenesy.fi/leikkaustuki.php

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut