Sisustaminen on kaikkien asia

Valkoisen ja harmaan aika alkaa olla ohitse, ja nykyään suositaan enemmän lämpimiä, murrettuja ja maanläheisempiä sävyjä.

Näin kiteyttää sisustuksen nykytrendit sisustussuunnittelija Anu Niinimäki.

– Beige ja greige ovat nyt uutta harmaata, hän sanoo.

Greige on värisävy, joka väriskaalassa sijoittuu harmaan ja beigen välille. Sen nimi juontaa juurensa ranskan kielen sanasta grège, joka merkitsee raakasilkin väriä.

Muita sisustuksen trendejä vuonna 2020 ovat Niinimäen mukaan pyöreälinjaiset ja kaarevat muodot sekä luonnonmateriaalit. Esimerkiksi puuta, pellavaa, villaa ja nahkaa käytetään hyvin paljon.

– Myös viherkasveja suositaan ja etenkin kuivatut kasvit ovat tällä hetkellä in. Ekologisuutta ajatellaan valinnoissa aiempaa enemmän, hän toteaa.

Kyseiset trendit näkyvät myös sisustukseen ja remontointiin erikoistuneiden liikkeiden myynnissä.

RTV:n sisustusmyyjän Sari Haapalahden mukaan puu ja maanläheiset sävyt ovat heilläkin kysyttyjä.

Esimerkiksi seinille halutaan nykyään paljon puista sormipaneelia ja laatoituksessakin suositaan valkoisen sijaan pellavan sävyjä.

– Myös parkettia kysytään hieman aiempaa enemmän, vaikkakin vinyyli ja vinyylikorkki ovat lattiamateriaaleista tällä hetkellä ne, mitkä menevät kaupaksi. Niissäkin puun sävyt ovat suosituimpia ja kylmän harmaan sävyt ovat puolestaan jääneet taakse, Haapalahti toteaa.

Niinimäki pyörittää Riihimäellä Toivetila-nimistä yritystä, joka tarjoaa muun muassa sisustussuunnittelua ja myyntistailausta, pintaremontointia sekä asuntojen valokuvausta.

Hänen mukaansa ulkopuolisen sisustusammattilaisen palkkaaminen on viime vuosien aikana yleistynyt.

Ulkopuolisen silmät voivat hänen mukaansa olla hyödylliset esimerkiksi silloin, kun asuntoa ollaan myymässä.

– Monesti asuntojen myynti-ilmoituksissa huomaa, että ihmiset sokeutuvat omalle asunnolleen, kun siellä ollaan koko ajan. Asuntoa ei oikein osata katsoa siten, millaiselta se ulkopuolisista näyttää, Niinimäki pohtii.

Hyvällä stailauksella ja hyvillä kuvilla kiinnostusta asuntoa kohtaan saadaan nostettua. Asunto voidaankin hänen mukaansa saada kaupaksi nopeammin ja joskus jopa nostettua sen myyntihintaa.

Se, mitä myyntistailaus pitää sisällään, riippuu täysin kohteesta ja asiakkaan toiveista.

– Joskus riittää ihan vain se, että karsitaan asunnossa olevan tavaran määrää, mutta välillä palvelu pitää sisällään pintaremontointipalvelutkin.

Jokaisella sisustussuunnittelijalla on Niinimäen mukaan oma tyylinsä ja kädenjälkensä, mutta yleisesti ottaen suunnittelijan on oltava kaikkiruokainen.

Osa asiakkaista kun voi tykätä perinteisestä sisustamisesta ja osa vastaavasti modernimmasta.

– Kaikesta on siis tiedettävä ja kaikkea osattava, hän sanoo.

Niinimäki muistuttaa, että sisustaminen on kuitenkin asia, joka koskettaa kaikkia tavalla tai toisella, halusi sitä tai ei.

Joillekin se on intohimo, kun taas toisille se voi olla vain välttämätön paha. Paljon on myös niitä, joilla on paljon visioita, muttei riittävästi aikaa niiden toteuttamiseen.

Muun muassa tämän takia sisustuksen ammattilaisille onkin Niinimäen mielestä kysyntää.

– Fakta kun kuitenkin on se, että kaikki haluavat viihtyä omassa kodissaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut