Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kokoontumisrajoitukset pysyvät Etelä-Suomessa ennallaan lokakuussa – Avi: Yli 50 hengen kokoontumiset on kielletty, paitsi niissä tapauksissa, joissa ne on sallittu

Kokoontumisrajoitukset pysyvät Etelä-Suomessa lokakuussa samoina kuin syyskuussa, tiedottaa aluehallintovirasto.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto julkaisi tänään lokakuun kokoontumisrajoituksesta tekemänsä päätöksen, jonka mukaan kaikki yli 50 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoontumiset on kielletty sisä- ja ulkotiloissa, paitsi että sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan järjestää yli 50 hengen kokoontumisia, jos niissä voidaan taata turvallisuus noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

– Tartuntatautilain mukaan aluehallintovirastolla on toimivaltaa nimenomaan kieltää. Siksi päätöksissä käytetään tätä tarkkaa sanamuotoa. Se tarkoittaa, että tapahtumia voi järjestää, jos huolehtii, että ohjeita noudatetaan, selventää viestintäpäällikkö Johanna Koskela Etelä-Suomen aluehallintovirastosta.

Hänen mukaansa ainoa muutos syyskuiseen tilanteeseen on se, että päätöksessä mainittu ohje on päivitetty.