Pomot vaihtuvat nyt tiuhaan Mäntsälän kunnassa

Muutos: Nyt on tilapäisjärjestelyjä. Ensi vuonna moni avainpaikka uusiksi.

Vähän aikaa sitten tullutta sekä eläkkeelle jäävää johtoporrasta Mäntsälässä. Kunnanjohtaja Esko Kairesalo, tekninen johtaja Mika Pynttäri ja toimitusjohtaja Harri Kari. Lasse Herrala

Pasi Huuhtanen

Mäntsälän kuntaan on osunut viime aikoina poikkeuksellinen pomojenvaihtobuumi. Pomoja ei ole irtisanottu, vaan he ovat lähteneet omasta halustaan.

Kaikki eivät ole välttämättä lähdössä kokonaan, vaan saaneet virkavapautta tehdäkseen muualla töitä. Virkavapaus voi kuitenkin johtaa irtisanoutumiseen.

Niin kävi, kun tekninen johtaja Hannu Seppälä lähti tehtävistään kesällä 2017 virkavapaalle. Uusi tekninen johtaja Mika Pynttäri pääsi aloittamaan puolitoista vuotta myöhemmin, vähän ennen joulua 2018, osaksi sen takia, että virkavapaus pitkitti valintaa.

Kunta ei ole tiukassa taloustilanteessa laittanut virkoja auki, vaan työt yritetään hoitaa ainakin aluksi sisäisillä tehtäväjärjestelyillä.

Lähteneitä ovat sivistysjohtaja, henkilöstöjohtaja, vapaa-aikapäällikkö ja sivistystoimen talous- ja hallintopäällikkö.

Henkilöstöjohtaja Mika Lindgren keskushallinnosta on virkavapaalla ensi vuoden tammikuun loppuun asti. Hänen tehtäviään hoitaa viransijaisena varhaiskasvatuksen päällikkö Mervi Tuominen.

Tehtäviä on jaettu uudella tavalla.

Kunnanjohtaja Esko Kairesalo

Sivistysjohtaja Pekka Lintonen on valittu Tammelan kunnan sivistysjohtajaksi. Hän on koeajalla ensi vuoden alkupuolelle. Lintosen tehtäviä hoitaa opetuspäällikkö Janne Mäkinen.

Sivistyspuolelta on lisäksi lähtenyt talouspäällikkö Janne Virolainen virkavapaalle.

Johtajan ja päällikön lähdöt ovat aiheuttaneet melko laajan myllerryksen sivistyspuolelle.

– Tehtäviä on myös jaettu uudella tavalla. Esimerkiksi rehtorit ovat saaneet lisää tehtäviä, kunnanjohtaja Esko Kairesalo kertoo.

Vapaa-aikapäällikkö Anne Kihlman lähtee lokakuun alkupuolella Keudalle esimiestyön ja johtamisen opettajaksi.

Vielä on auki, miten hänen ja muiden lähteneiden työt lopullisesti järjestetään. Voi olla, että loppuvuosi niin sanotusti sinnitellään ja pysyvämpiä ratkaisuja otetaan käyttöön ensi vuoden puolella.

Viimeaikaisten muutosten lisäksi kuntaan on tulossa todellinen muutosten kevät ensi vuonna. Itse asiassa se jatkuu pitkälle kesään.

Mäntsälässä ovat jäämässä eläkkeelle muun muassa kunnanjohtaja Esko Kairesalo, kunnan energia- ja vesiyhtiön toimitusjohtaja Esa Muukka, Mäntsälän Yrityskehityksen toimitusjohtaja Harri Kari sekä Yrityskehityksen markkinointipäällikkö Jyrki Teeriaho.

Kaikki nämä miehet ovat siirtymässä eläkkeelle ensi vuoden alkupuolella tai viimeistään kesällä.

Muukka on lykännyt eläkkeelle jäämistä jo vuodella. Nyt hän on jäämässä eläkkeelle ensi helmikuussa. Nivokselle haettiin uutta konsernijohtajaa viime sunnuntain Helsingin Sanomissa.

Karin eläkeikä tuli täyteen viime marraskuussa. Kari suunnittelee jäävänsä eläkkeelle ensi kesänä.

Teeriaho jäänee eläkkeelle ensi huhtikuussa, ja hänellä on sitä ennen jonkin verran pitämättömiä lomia.

Kairesalo ei ole vielä ilmoittanut tarkkaa aikaa.

Tämän lisäksi ensi keväänä on kuntavaalit, eli kunnan uudet viranhaltijapomot saavat uudet esimiehet, kun kuntalaiset valitsevat valtuuston huhtikuussa. Uusi valtuusto aloittaa työnsä kesällä 2021-

Muutosta on jo ollut tänä vuonna. Mäntsälään valittiin alkuvuonna 2020 kuntakehitysjohtaja Vesa Gummerus, eli kaavoitus- ja maanhankinta-asiat lienevät nyt kunnossa.

Samoin tekninen puoli lienee selkeässä vaiheessa, sillä tekninen johtaja Pynttäri aloitti vajaat kaksi vuotta sitten. Muualla muutosta on sitten sitäkin enemmän.

Kirkkoherrakin jäämässä eläkkeelle

Kirkkoherra Mikko Seppälä on niin ikään jäämässä eläkkeelle. Seppälän ensimmäinen eläkepäivä on näillä näkymin vappuna 2022.

Siihen on aikaa vielä yli puolitoista vuotta, mutta hakuprosessi käynnistyy jo ensi vuonna. Seurakunnissa on kaksi tapaa valita kirkkoherra, välitön kansanvaali seurakuntalaisten kesken ja välillinen vaali, jossa kirkkoherran valitsee kirkkovaltuusto. Päätöksen vaalitavasta tekee kirkkovaltuusto.

Vaalisaarnat kuullaan vain välittömissä vaaleissa. Niissä tuomiokapituli tekee vaaliehdotuksen ja asettaa ehdokkaat vaalisijoille. Jos kirkkovaltuusto valitsee kirkkoherran, tuomiokapituli antaa lausunnot ehdokkaista.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut