Neljä palkittiin veteraanitukityöstä

Mäntsälän kunnantalolla palkittiin neljä veteraanitukityössä ja veteraanikeräyksissä ansioitunutta henkilöä Veteraanivastuu ry:n ansioristillä syyskuun alussa.

Valtakunnallisen Veteraanivastuu ry:n ovat perustaneet neljä veteraaniliittoa ja Kaatuneitten Omaisten Liitto ry vuonna 2006. Niistä Rintamanaisten Liitto on purettu 2013.

Veteraanivastuulla on 24 keräyspiiriä, joista Askola, Mäntsälä, Myrskylä, Pornainen ja Pukkila kuuluvat Itä-Uudenmaan keräyspiiriin.

Alueen piiripäällikkö on mäntsäläläinen Aimo Tilsala. Tilsala on myös Mäntsälän Rintamaveteraanit ry:n ja vuonna 2006 rekisteröidyn Mäntsälän seudun sotiemme veteraanien perinneyhdistys ry:n puheenjohtaja.

Mäntsälässä Veteraanivastuun kultaisen ansioristin vastaanotti Tuulikki Tilsala sekä hopeisen Heli Eräkorpi, Jorma Ratia ja Veikko Toivonen tilaisuuden avanneelta Tilsalalta.

Palkitut ovat osallistuneet veteraanitukityöhön perinneyhdistyksen perustamisesta lähtien, heistä Eräkorpi ja Toivonen myös yhdistyksen hallituksessa useita vuosia.

Tilaisuutta kunnioittivat läsnäolollaan kunnanjohtaja Esko Kairesalo, Mäntsälän veteraaniasian neuvottelukunnan puheenjohtaja Paavo Leino ja sihteeri Vuokko Leirimaa, Mäntsälän seudun sotainvalidijaostosta Arvo Vuori, kunnan kulttuurisihteeri Tarja Kuusela sekä perinneyhdistyksen hallituksen jäsen Heikki Saastamoinen ja sihteeri Veikko Karhumäki.

Kunnanjohtaja Kairesalo toi tervehdyksessään esiin sotiemme aikaisen sukupolven merkityksen maamme itsenäisyyden puolustajina ja kansakuntamme hyvinvoinnin perustan rakentajina.

Vapaaehtoinen veteraanitukityö velvoittaa toimijoita vielä vuosia.

Sotiemme veteraaneja, tammenlehvätunnuksen omaavia, elää vielä lähes 8000, heistä pääosa jo naisia.

Perinneyhdistystä velvoittaa veteraaniperinnön vaaliminen ja siirtäminen myös tuleville sukupolville.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut