Nyqvist palasi voitokkaasti motocrossiin

Marita Nyqvist hallitsi naisten motocrosskautta. Vasemmalla huoltonainen Carlene Ek. Simo Kuuslampi

Vuosia offroad-moottoripyöräilyssä enemmän enduroon ja crosscountryyn keskittynyt mäntsäläläinen Marita Nyqvist (edustaa Mäntsälän Moottorikerhoa, MäntsMK) otti tälle kaudelle mukaan myös juniorina ajetun motocrossin.

Kipinä kolmanteen lajiin tuli kevään ja koronan myötä. Korona söi alkukesästä ison osan enduro- ja crosscountrykilpailuja pois ja kun kilpailukalenteri näytti pahimmillaan vain neljä kilpailua käynnissä olevalle kilpailukaudelle, syntyi päätös lähteä kokeilemaan motocrossin naistensarjaa, jossa Nyqvist on viimeksi ajanut yksittäisen kilpailun vuonna 2016.

Ensimmäinen osakilpailu kuudesta ajettiin Sipoossa juhannuksen jälkeen. Kakkospaikan myötä syntyi idea ajaa koko sarja.

Myös Nyqvistin pyörämerkin maahantuoja ja sponsorit innoittivat jatkamaan crossisarjaa. Nyqvistin oma tavoite oli lähteä ”kiusaamaan nuorempiaan”.

Kilpailuja ajettiin tiiviisti, jopa kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Viimeiseen kilpailuun Vantaalle 6.9. Nyqvist lähti yhdeksän pisteen sarjajohdosta.

Nyqvist oli ainoana kuljettajana ollut jokaisessa kilpailussa kolmen joukossa.

Vantaalla Nyqvist voitti molemmat erät ja otti naisten Suomen Cupin mestaruuden selvällä piste-erolla. Suomessa ei ajeta naisten motocrossissa Suomen mestaruudesta, vaan Suomen Cup on epävirallinen SM-kisa.

Ennen Vantaan kisaa ajettiin lauantaina Hyvinkäältä enduron Suomen Cupin ensimmäinen osakisa. Sen Nyqvist voitti yli kuudella minuutilla.

Nyqvistin tähtäimessä on sijoittua tällä kaudella myös endurossa ja crosscountryssa kolmen joukkoon loppupisteissä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu