Kivistöntien remontti sakkasi, työ myöhästyy 3 kuukautta

Kivistöntien katuremontti lähellä Kirkonkylän koulua piti olla valmis heinäkuun lopussa. Mikäli aikataulu pettää, työn piti joka tapauksessa valmistua viimeistään ennen koulujen alkua 12. elokuuta.

Koulujen alusta on nyt yli kuukausi ja työmaa on edelleen pahasti kesken. Miten näin on päässyt käymään, kuntatekniikan päällikkö Jyrki Mäklin?

– oma-ajat ja vähän koronakin ovat sekoittaneet rakentamista, Mäklin kertoo.

Rakennustyömaata seuranneet ovat ihmetelleet outoon paikkaan piirrettyä vesipostia, joka näytti olevan keskellä bussipysäkkiä. Onko tällainen suunnitteluvirhe tapahtunut?

–  Tällaisesta minulle ei ole tietoa. Nivos (vesiyhtiö) teki työmaalla myös omia töitään. Niiden aikataulut viivästyttivät myös jonkin verran meidän töitämme, Mäklin kertoo.

Keskustan puoleinen jalkakäytävä näyttää kulkevan kutakuinkin kiinni Kivistöntien uuden kerrostaloa alimpia parvekkeita. Pitikö tämän olla näin.

– Siinä kävi niin, että suunnitelma Kivistöntien parantamiseksi oli tehty ennen kuin uuden kerrostalon piirustuksista oli tietoa. Tila on ahdas uuden kerrostalon valmistuttua, eli jalkakäytävä tulee tosiaan hyvin lähelle uuden talon parvekkeita.

Milloin katuremontti on valmis?

– Se valmistuu lokakuun loppuun mennessä.

Remontissa tehdään jalankulku- ja pyöräilyväylä sekä bussipysäkit molemmille puolille Kivistöntietä. Bussipysäkit tulevat muun muassa läheisen Kirkonkylän koulun oppilaskuljetusten käyttöön.

Tällä hetkellä ja pitkälle syksyyn Kirkonkylän kouluun sekä yläkouluun menevät koululaiset joutuvat puikkelehtimaan tietyön ohi autojen ja tiekoneiden välistä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut