Kunnanjohtaja haastettiin liikkumaan kyläkoululla

Kunnanjohtaja, rehtori ja kaksi ensimmäisen luokan oppilasta istuttivat koulun pihalle omenapuun kuvastamaan Ohkolan koulun jatkuvuutta. Mikko Etuaro

Kati Kottila-Etuaro

Mäntsälän kunnanjohtaja Esko Kairesalo yllätettiin lauantaina Ohkolassa. Hän oli saapunut vieraaksi kyläyhteisön voimin tehdyn leikki- ja liikuntapihan avajaisiin Ohkolan koululle.

Juhlallisuuksien päätteeksi koululainen haastoi kunnanjohtajan liikuntaradalle. Juhlayleisön iloiseksi yllätykseksi Kairesalo tarttui haasteeseen ja kannustusten voimin hyväkuntoinen kunnanjohtaja selvitti niin apinatikkaat, leuanvedon, dippitelineet kuin tasapainopuomitkin.

– Oli hienoa nähdä että kunnanjohtaja lähti mukaan leikkimieliseen kisailuun. Samalla todettiin, että niin sanottu aikuisten monitoimiliikuntateline sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille, naurahtaa Ohkolan OKAn puheenjohtaja Mikko Välimaa, joka itsekin joutui radan suorittamaan.

Kairesalo piti juhlassa puheen, jossa hän kiitteli Ohkolan yhteisöllisyyttä ja totesi, että kunnalla on ollut hankkeessa sivustakatsojan rooli.

– Hanke on kyläläisten voimanponnistus ja osoitus siitä, mitä yhdessä saadaan eteenpäin, hän huomautti.

Hän myös korosti, että Ohkolassa on sellaista henkeä, joka varmasti kantaa myös tulevina vuosina Ohkolan koulua ja koko kylää eteenpäin.

Ohkolan koulun leikki- ja liikuntapiha toteutettiin kokonaan yhteisörahoituksella ja talkoilla. Koulun rehtori Hanna Oresmaa kiitteli juhlapuheessaan hankkeen toteutumista, sillä uusi piha lisää merkittävästi välitunneilla koululaisten virkistäytymistä liikkumisen avulla.

Kunnanjohtaja, rehtori ja kaksi ensimmäisen luokan oppilasta istuttivat koulun pihalle omenapuun kuvastamaan Ohkolan koulun jatkuvuutta.

Juhlavieraaksi oli matkannut myös aluehallintovirastosta tuttu opetustoimen ylitarkastaja Kari Lehtola, jolla oli selkeä viesti koskien kouluverkkojen supistamista.

– Opetussuunnitelmassa maaseutukoulu on tulevaisuuden koulu, hän muistutti ja korosti, että maaseutukoulujen lakkautus kiihdyttää maaltapakoa.

Hän huomautti, että kaikessa mitä kunnissa tehdään, ei saa laittaa keskustaa, taajamaa tai maaseutua vastakkain, sillä lapsista pitää huolehtia yhdessä.

– Kaikkien on huolehdittava siitä, että se lapsi, joka ei pysty millään tavalla voimapolitiikkaan, niin meidän aikuisten tehtävä on puolustaa ja turvata, että heillä jokaisella yksilöllä on sellainen kasvu ja oppimisympäristö, että se on omiaan tuottamaan hyvinvoivia kansalaisia, Lehtola alleviivasi.

Myös Lehtola haastettiin leuanvetohaasteeseen, josta hän kovakuntoisena suoriutui vaivatta. Kaikkia haasteita kiritti kova kannustus ja iloinen nauru. Päivä olikin jälleen hieno osoitus Ohkolan yhteisöllisyydestä.

Kommentoi

Palvelut