Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yrittäjyyden suosio palautui

Yrittäjyyden suosio on Uudellamaalla palautunut nopeasti entiselleen kevään koronaepidemian jälkeen. Kesä- ja heinäkuun aikana yritystoiminnan aloittaminen on lisääntynyt suorastaan dramaattisesti verrattuna aiempiin kesiin, Uudenmaan TE-toimisto kertoo tiedotteessaan.

Sekä yrityksen perustaminen starttirahalla että sivutoiminen yrittäjyys työttömyysturvalla ovat heinäkuun loppuun mennessä saavuttaneet suunnilleen saman tason kuin vuosi sitten vastaavana ajankohtana.

TE-toimiston myöntämällä starttirahalla on vuoden aikana aloittanut 1232 uutta yrittäjää heinäkuun loppuun mennessä, mikä on noin 0,4 prosenttia enemmän kuin vuoden 2019 heinäkuun lopussa.

Kaikkiaan Uudenmaan TE-toimiston tukemana yrityksiä on aloittanut vuoden aikana 1380 yrittäjää – vuosi sitten aloittaneita oli 1409.

Työttömän työnhakijan mahdollisuuksia aloittaa yritystoiminta työttömyysturvaa menettämättä parannettiin vuoden 2018 alusta lähtien. sivutoimisuutta ei arvioida ensimmäisen neljän kuukauden aikana. Ennen koronaa sivutoimisuutta käytettiin paljon. Kesän aikana näissä aloituksissa on ollut selvää kasvua, mikä näkyi etenkin heinäkuussa.