Uimahallikäänne – vielä halutaan selvittää, mitä mahdollisuuksia Isolammin alue tarjoaisi vesiliikuntakeskukselle ja koko Mäntsälän imagolle

Uimahallin rakentamisessa eniten hiertää hallista aiheutuvat vuosittaiset käyttökustannukset. – Niitä yritämme nyt taklata, sanoo Heli Hallikainen (sd.) Tanja-Elina Niemi

Tanja-Elina Niemi

Mäntsälän uimahallihankkeessa on tapahtunut uusi avaus. Valtuustoaloitteessa 24.8. useat valtuutetut yli puoluerajojen esittävät, että hallin – tai vesiliikuntakeskuksen – paikaksi tutkitaan Isolammin lammen aluetta Kapulin läheisyydessä.

Taloustilanne on jälleen kerran siirtämässä 16 miljoonaa euroa maksavaa hallihanketta tulevaisuuteen.

– Investointi ei ole ainut kynnyskysymys vaan vuosittaiset käyttökustannukset, joita hallista koituu kunnalle. Isolammin vaihtoehdolla yritämme niitä kustannuksia taklata, sanoo Heli Hallikainen (sd.), joka on yksi aloitteen allekirjoittajista ja eteenpäin viejistä.

ALOITTEEN mukaan sijaintivaihtoehdossa on tutkittava Yandexin ylijäämälämmön hyödyntäminen sekä arvioitava sen vaikutus kustannussäästöihin.

Ylijäämälämmön hyödyntäminen on ekologista ja samalla Mäntsälä profiloituisi edelläkävijäksi.

Isolammi nähdään visiossa viihtyisänä ja monipuolisena ulkoilualueena.

Lampea tai muita mahdollisesti rakennettavia ylijäämälämmöllä lämmitettäviä ulkoaltaita voitaisiin hyödyntää ulkouintimahdollisuuteen vesiliikuntakeskuksen yhteydessä, sanotaan aloitteessa.

Lammen ympäri voisi mennä viihtyisä ulkoilureitti ja yrityksillekin paikka tarjoaisi mahdollisuuksia.

Joukkoliikennettäkin olisi mahdollista kehittää niin, että liityntäliikenne auttaisi sekä Kapulin työmatkalaisia että vesiliikuntakeskuksen asiakkaita sekä myös keskustan ja juna-aseman välillä liikkuvia.

MÄNTSÄLÄN Yrityskehitys ja Nivos halutaan mukaan selvitykseen. Mykin toimitusjohtaja Harri Kari näkee, että Isolammen alue olisi hyvä, sillä Yandex sijaitsee aivan naapurissa.

– Yandex johtaja Ari Kurvin kanssa ideoimme ylijäämälämmön hyötykäyttöä. Nyt kun Yandex koko kasvaa syntyy, lisää ylijäämälämpöä, jota voidaan hyödyntää vesiliikuntakeskuksessa.

– Tämän tyyppinen vesiliikuntakeskus olisi jotain uutta ja samalla tämä olisi osa kuntamarkkinointia. Isolampi voitaisiin kattaa ja lämpö otettaisiin Yandexilta, visioi Kari.

Tukiakin hankkeelle voisi saada.

Vesiliikuntakeskusta on suunniteltu keskustan alueelle Urheilupuistoon. Myös Kivistöntien ja Heikinkujan rajaama tontti kunnantalon vieressä on ollut esillä. Sijoituspaikka päätetään näillä näkymin loppuvuoden aikana.

– On tärkeää, että Isolammin vaihtoehto on mukana, kun sijaintipaikka päätetään, ja että hanke pidetään kunnan investointiohjelmassa. Paikka pitää myös kaavoittaa. Lisäksi aluehallintovirastoon on lähtenyt vuosittain ennakkoilmoitus hankkeesta, sanoo Hallikainen.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut