Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juha Mieto Mäntsälässä Kymppi-Katon avajaisten vetonaulana: "Korona on vienyt tällaiset keikat lähes tyystin"

– En muista, että olisin hiihtänyt suksilla kilpaa Mäntsälässä, pohdiskeli hiihtäjälegenda Juha Mieto Kymppi-Katon hallin ja toimiston avajaisissa. Mietaa oli avajaisten vetonaula.

– Sen sijaan muistan, että osallistuin parikelkkakilpailuun Mäntsälässä. Parinani oli Timo T.A. Mikkonen, tuolloin poikaanen. Hän pahoitti mielensä, kun loppusuoralla Ritva Valkama parinsa kanssa viiletti ohi. Yritin lohdutella, että osanotto on hauskinta.

Mieto sanoo ennen moottoritien valmistumista ajaneensa usein vanhaa Lahdentietä. Mieliin on jäänyt hirsibaari.

Söikö moottoritie hirsibaarin?

Yleisöstä joku huutaa, ettei se enää ole toiminnassa, vaan lahoamassa.

MIETO ei arvannut, että hänen "elämäkertansa" Mieto kirjoittaja on lähtöisin Mäntsälästä. Urheilumiehenä hän nostaa tunnetuimmaksi mäntsäläläiseksi Pekka Vasalan, joka juoksi kultaa 1500 metrillä Münchenin olympialaisissa 1972.

Mieto on pitänyt tänäkin kesänä huolta kunnostaan mm. pyöräilemällä kuusi kertaa viikossa.

– Kyllähän se niin on, että sen tuntee kropassaan, kun hikoilee ja veri lähtee kiertämään ääreisverenkierrossa. Se on tärkiää.

Kun ollaan kattofirman avajaisissa, sopii kysyä, että uskaltaako legenda katolle. Mieto sanoo kyllä uskaltavansa, mutta poika on kieltänyt menemästä.

– Korona on vienyt tällaiset keikat lähes tyystin. Onneksi ei näihin tarvitse erityisesti valmentautua eikä minulla ole esiintymisistä traumaa ollut aiemminkaan, veistelee entinen kansanedustaja.

– Kukin on oma itsensä. Jos me, kuule oltaisiin kaikki samanlaisia, ei tästä elämästä tulisi yhtään mitään. Ja jos on oikein vaikiaa, kannattaa mennä peiliin eteen ja keskustella siellä näkyvän juiperon kanssa.