Juha Mieto Mäntsälässä Kymppi-Katon avajaisten vetonaulana: "Korona on vienyt tällaiset keikat lähes tyystin"

Juha Mieto kertoili hauskoja tarinoita elämäntaipaleeltaan. Kuuntelemassa Kymppi-Katon toimitusjohtaja Markku Koistinen. Lasse Herrala

Lasse Herrala

– En muista, että olisin hiihtänyt suksilla kilpaa Mäntsälässä, pohdiskeli hiihtäjälegenda Juha Mieto Kymppi-Katon hallin ja toimiston avajaisissa. Mietaa oli avajaisten vetonaula.

– Sen sijaan muistan, että osallistuin parikelkkakilpailuun Mäntsälässä. Parinani oli Timo T.A. Mikkonen, tuolloin poikaanen. Hän pahoitti mielensä, kun loppusuoralla Ritva Valkama parinsa kanssa viiletti ohi. Yritin lohdutella, että osanotto on hauskinta.

Mieto sanoo ennen moottoritien valmistumista ajaneensa usein vanhaa Lahdentietä. Mieliin on jäänyt hirsibaari.

Söikö moottoritie hirsibaarin?

Yleisöstä joku huutaa, ettei se enää ole toiminnassa, vaan lahoamassa.

MIETO ei arvannut, että hänen "elämäkertansa" Mieto kirjoittaja on lähtöisin Mäntsälästä. Urheilumiehenä hän nostaa tunnetuimmaksi mäntsäläläiseksi Pekka Vasalan, joka juoksi kultaa 1500 metrillä Münchenin olympialaisissa 1972.

Mieto on pitänyt tänäkin kesänä huolta kunnostaan mm. pyöräilemällä kuusi kertaa viikossa.

– Kyllähän se niin on, että sen tuntee kropassaan, kun hikoilee ja veri lähtee kiertämään ääreisverenkierrossa. Se on tärkiää.

Kun ollaan kattofirman avajaisissa, sopii kysyä, että uskaltaako legenda katolle. Mieto sanoo kyllä uskaltavansa, mutta poika on kieltänyt menemästä.

– Korona on vienyt tällaiset keikat lähes tyystin. Onneksi ei näihin tarvitse erityisesti valmentautua eikä minulla ole esiintymisistä traumaa ollut aiemminkaan, veistelee entinen kansanedustaja.

– Kukin on oma itsensä. Jos me, kuule oltaisiin kaikki samanlaisia, ei tästä elämästä tulisi yhtään mitään. Ja jos on oikein vaikiaa, kannattaa mennä peiliin eteen ja keskustella siellä näkyvän juiperon kanssa.

Mäntsälän sijainti veti

Kymppi-Katon pääkonttori ja tehdas sijaitsevat Naantalissa. Yritys valmistaa siellä kaikki kattotuotteet. Ikkunat ja ovet tilataan sopimusvalmistajalta. Yhtiö työllistää Suomessa noin 100 ihmistä. Sillä on toimintaa myös Ruotsissa Tio-Tak -nimellä. Liikevaihto vuonna 2018 oli noin 10 miljoonaa euroa.

Yritys toimittaa avaimet käteen- periaatteella katot, ikkunat ja ovet, ulkovuorauksetkin tarvittaessa.

– Valitsimme Mäntsälän Etelä-Suomen alueen tukikohdaksi erinomaisen sijainnin vuoksi. Täältä on lyhyt ja liikenteellisesti sujuva matka päämarkkina- alueellemme eteläiseen Suomeen. Jos piirrät harpilla ympyrän keskipisteenä Mäntsälä, alueelle sijoittuu yli miljoona ihmistä, laskee toimitusjohtaja ja yrityksen omistaja Markku Koistinen.

Yhtiöllä on Mäntsälässä avoimia työpaikkoja.

Kommentoi

Palvelut