Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keudan messutalo ylistyksen kohteena

Keudan oma, täysin oppilaiden rakentama messutalo sijaitsee Tuusulan asuntomessualueen koilliskulmassa. Kohteen numero on 17.

Omakotitalo koostuu autotallista, sivuasunnosta ja pääasunnosta. Autotallissa Keudan rekrytointityöntekijät kertovat Keudan opintotarjonnasta, ja sisempänä tontilla aukeaa todellinen taideteos.

– Olemme saaneet suunnattomasti kehuja, monet ovat kutsuneet messutaloamme jopa messujen parhaimmaksi kohteeksi, hehkuttaa Keudan sisustussuunnittelija ja projektin sielu Katariina Leppilampi.

Leppilammen kertoessa talon suunnittelusta, tuli eräs messukävijöistä erikseen kehumaan taloa.

– Monet kohteista ovat kovin viileitä, mutta tässähän voisi jopa asua, hän ylistää.

Leppilammella on paksu kansio täynnä suunnitelmia koskien muun muassa messutalon tekstiilejä, pohjapiirustuksia, keittiötä ja valaistusta.

Leppilampi valmistui Tuusulan Keudasta ja messutalo oli Leppilammen lopputyö. Työssä oli mukana 60 rakennusalan opiskelijaa ja välillisesti lukemattomia opiskelijoita.

– Koko messutalo on käytännössä täysin oppilaiden rakentama. Kaikki huonekalut, joissa on Keuda-tarra, ovat oppilaiden tuotosta. Halusimme myös panostaa tuusulalaisuuteen, joten monet astiat ovat esimerkiksi Tuusulan Tokmannilta.

Leppilammen mukaan vastaavilla oppilastöillä kestää normaalisti kahdesta neljään vuoteen valmistua. Messutalo puhkesi kukkaan vaivaisessa kahdeksassa kuukaudessa.

– Korona hieman sekoitti suunnitelmia, mutta saimme talon mainiosti valmiiksi. Työn viime vaiheessa, viikon mittaisessa loppurutistuksessa, oli Keudan ammattimiehiä mukana, jotta pysyimme aikataulussa, kertoo Leppilampi.

Messutalon rakentaminen oli opiskelijoille Leppilammen mukaan todella hieno kokemus heidän pystyessä sanomaan esimerkiksi, että heidän tekemänsä pöytä on esillä Tuusulan asuntomessuilla.