Mäntsälä liikuttaa – kunta panostaa aktiivisuuteen

Liikuntapalvelut: Syksyn liikuntatarjonnassa on käytössä niin perinteiset, kuin huipputeknisetkin keinot

Liikuntapalveluiden kursseille on jo ilmoittautumiset auki. Perinteiset ja suositut kurssit, kuten vesijumpat keräävät tasaisen varmasti osallistujia, mutta uusille kursseille kaivataan ja toivotaan vielä osallistujia.

Erityisliikunnanohjaaja Satu Karjalainen kertoo, että nyt korona-aikana syksyn tarjonnassa aiotaan panostaa ulkoliikuntaan ja etenkin työikäisiä pyritään aktivoimaan uusilla kursseilla.

Kauden uutuutena onkin tarjolla Liikkujaksi -kurssi, jonka tarkoituksena on olla matalan kynnyksen kurssi, josta saa ohjausta ja opastusta kohti liikunnallisempaa elämää.

Kurssilla tavataan pienryhmissä joka kolmas viikko ja jokaiselle etsitään yksilöllinen tapa liikkua. Liikuntaneuvonnassa on myös käytössä Keusote-alueen yhteinen InBody-kehonkoostumuslaite, jolla käyttäjistä voidaan kerätä dataa ja näin luoda heille yksilöllisiä tavoitteita.

– Pyritään löytämään liikunnan ilo myös niille, jotka eivät ole löytäneet vielä sitä ”omaa juttuaan”, kertoo vapaa-ajanohjaaja Teemu Aimia.

Kursseilla halutaan myös hyödyntää ulkoliikuntamahdollisuuksia ja yhtenä kurssina onkin niin sanottu ”Metsätreeni”, joka on ilmainen ja johon ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Kurssia on pidetty jo kesällä ja suuren suosion vuoksi kurssia jatketaan syksylle.

Kurssin osana Helvi Herlevin puiston kuntoportaiden päähän on asennettu kuvallisia ohjeita, joiden opastuksella jokainen voi käydä itse, tai ryhmän mukana kuntoilemassa.

– Siinä mennään tietenkin säävarauksella, mutta niin pitkälle kuin asiakkaita riittää, kertoo Karjalainen.

Lapsille on luvassa toivottu ”liikkari”, jossa 5-6-vuotiaat lapset pääsevät ryhmässä leikkien kehittämään motorisia taitojaan.

Kursseja viedään nyt koronan vuoksi ulos, mutta taustalla on myös toinenkin puoli.

Ehnroosin koulun remontti on siirtänyt koululiikuntaa monitoimitalolle, joten tilojen suhteen kaikkia mahdollisia suunnitelmia ei ole voitu toteuttaa.

– On kuitenkin pakko sanoa, että esimerkiksi urheilupuistossa on aivan mahtavat puitteet harrastaa monia lajeja, joten kaikkea potentiaalia ei ole edes tilojen suhteen käytetty, visioi Aimia.

Muuten esimerkiksi kunnan säästötoimet eivät ole iskeneet liikuntapalveluiden tarjontaan, vaan tulossa on taas kattavasti kursseja eri ikäisille. Suurimpana ongelmana on markkinoida kursseja eri ikäisille ja eri medioiden käyttäjille:

– Kohderyhmämme on vauvasta vaariin, niin välillä on vaikea tavoittaa kaikki eri medioiden kautta, kertoo Aimia.

Tuntikuvaukset ja ilmoittautumiset: www.kuntapalvelut.fi/mantsala

Liikuntaneuvonta:

Liikuntaneuvonta on suunnattu vähän liikkuville ja liikunnan aloittaville ikään, kokoon tai kuntotasoon katsomatta. Ensimmäinen henkilökohtainen liikuntaneuvonta on maksuton. Liikunnanohjaaja tekee nopean arvion asiakkaan terveydentilasta ja liikuntatottumuksista, ja antaa sen jälkeen yksilöllisen terveysliikuntaohjeistuksen.

Missä?

Liikuntaneuvonta Walk-In maanantaisin

Terveysasemalla (parillinen viikko) ja Monitoimitalolla (pariton viikko) kello 14.00–16.00

Liikuntaneuvonta Walk-In torstaisin Terveysasema (parillinen viikko) ja Citymarket (pariton viikko) kello 14.00–16.00

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut