Nordealla kaksi laajaa palvelukatkoa syksyllä – vaikuttavat moniin asioihin

Palvelukatko vaikuttaa muun muassa siten, että sen aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä. Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu. Jussi Vehkasalo/ESM:n arkisto
Jussi Vehkasalo

Jussi Vehkasalo

Nordealla on Suomessa syksyllä kaksi laajaa palvelukatkoa, jotka vaikuttavat pankkiasiointiin. Ensimmäinen katko on sunnuntaina 6. syyskuuta ja toinen viikonlopun 23.–25. lokakuuta aikana. Katkojen syynä on Nordean tietojärjestelmille tehtävät muutokset ja niiden testaaminen, kerrotaan tiedotteessa.

Ensimmäinen palvelukatko 6. syyskuuta alkaa aamuyöllä kello 4. Korttien osalta katkon arvioidaan päättyvän kello 14 ja muiden palveluiden osalta kello 17. Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan. Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu.

Palvelukatkoon kannattaa tiedotteen mukaan varautua hoitamalla etukäteen päivittäiset pankkiasiat sekä asiointi sähköistä tunnistautumista käyttävissä julkisissa tai muiden kolmansien osapuolien tarjoamissa palveluissa. Palvelukatko vaikuttaa Nordean palveluihin myös matkalla ja ulkomailla ollessa, niin kortteihin kuin verkko- ja mobiilipankkeihin. Esimerkiksi matkalla olijoiden kannattaa maksaa hotellilaskut jo lauantaina 5. syyskuuta. Lokakuun palvelukatkon asiakasvaikutuksista Nordea kertoo lähempänä ajankohtaa.

Nordean palvelukatko 6. syyskuuta

Seuraavat palvelut ovat poissa käytöstä palvelukatkon ajan sunnuntaina 6.9. kello 4–14:

Käteisen nosto ja tallettaminen automaateilla

Käteisen nosto kauppojen kassalta

Korttimaksaminen suurelta osin

Apple Pay-, Google Pay-, Fitbit- ja Garmin-maksut

Seuraavat palvelut ovat poissa käytöstä palvelukatkon ajan sunnuntaina 6.9. kello 4–17:

Laskunmaksuautomaatit

Verkkopankki (henkilö- ja yritysasiakkaat)

Mobiilipankki (henkilö- ja yritysasiakkaat)

Tunnistautuminen Nordean palveluihin (Tunnuslukukortti, tunnuslukulaite, tunnuslukusovellus)

Tunnistautuminen Nordean tunnuksilla muiden palveluihin (E-tunniste, esimerkiksi julkisten palveluiden käyttö Nordean pankkitunnuksilla)

E-maksu

Maksuliikenne ja maksupalvelut

Nordea Wallet

Nordea Investor

Siirto

Katko koskee myös Nordea Rahoituksen maksukortteja Stockmann Mastercard, Finnair Plus Mastercard ja TUOHI Mastercard sekä palveluita kuten OmaLuotto, Autoluoton tiedot 24/7 ja Nordea Rahoitus Portaali.

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut