Mäntsälän kunta jakaa kasvomaskeja vähävaraisille kuntalaisille

Toimitus

Keusote-kunnat Mäntsälä mukaan lukien aloittaa kasvomaskien jakamisen ilmaiseksi vähävaraisille. Kasvomaski on yksi lisäkeino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä.

Keski-Uudenmaan sote jakaa kasvomaskeja THL:n suosituksen mukaisesti yhdessä jäsenkuntiensa kanssa (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen ja Tuusula) vähävaraisille asukkaille. Tavoitteena on koronaepidemian pahenemisen ennaltaehkäiseminen.

Keusoten maskien jako käynnistyy mahdollisimman pian Keusoten toimipisteissä ja osassa kuntia jo alkuviikosta. Mäntsälässä kasvomaskeja saa siis jo kunnan pisteestä aiemmin.

Kasvomaskien jako aloitetaan Mäntsälän kunnantalon (Heikinkuja 4) ala-aulassa:

torstaina 20.8.20 klo 9.00-10.30

torstaina 27.8.20 klo 16.00-17.30

Keski-Uudenmaan Sotekuntayhtymä tiedottaa omista jakelupaikoistaan erikseen.

Maskit ovat tarkoitettu vähävaraisille yli 15-vuotiaille kuntalaisille, kun käytät joukkoliikennettä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää, olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta tai sinulla on välttämätön syy karanteenin aikana liikkua kodin ulkopuolella on joku muu tilanne, jossa turvavälien pitäminen on mahdotonta.

Hakijoiden tulotietoja ei tarkisteta.

Mäntsälässä on palveluissa ja julkisilla paikoilla on pääosin hyvin tilaa noudattaa turvavälejä. Kuntalaisia kehotetaan ensisijaisesti huolehtimaan turvavälien noudattamisesta sekä hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Kasvomaskeja ei suositella haettavan flunssaisena.

Kasvomaskien ohjeet:

THL suosittaa maskin käyttöä, kun

– olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää

– olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

– palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

– Kasvomaskia voi käyttää myös muissa tilanteissa, jos turvavälien pitäminen on mahdotonta. Kuntalaisia kehotetaan ensisijaisesti huolehtimaan turvavälien noudattamisesta ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta.

Muistilista maskin käyttöön

• Varaa mukaan käsihuuhdepullo ja tarvittaessa ylimääräisiä maskeja vaihtoa varten.

• Pese tai desinfioi kädet ennen kuin asetat uuden tai puhtaan maskin.

• Aseta maski kasvoille hyvissä ajoin ennen liikennevälineeseen nousemista.

• Varmista, että maski asettuu tiivisti kasvoille ja peittää suun, nenän ja leuan.

• Älä koske maskiin tai siirrä sitä leuan alle tai otsalle käytön aikana.

• Jos kosket maskiin käytön aikana, pese tai desinfioi kätesi ennen koskemista ja sen jälkeen.

• Älä pue käytettyä maskia uudelleen.

• Vaihda maski uuteen, jos se kostuu tai likaantuu.

• Poista maski puhdistetuin käsin tarttumalla sen nauhoista. Älä koske maskin ulkopintaan.

• Laita kertakäyttöinen maski suoraan roskiin käytön jälkeen ja uudelleen käytettävä kangasmaski muovipussiin tai suoraan pesukoneeseen.

• Pese tai desinfioi kädet maskin poistamisen jälkeen.

• Pese kangasmaski 60 asteessa aina käytön jälkeen tai keitä sitä viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele maski ja kuivata se paikassa, jossa on raitis ilma.

Lähde: THL

Kommentoi

Palvelut