Liikuttavaa urheilua – voimistelussa kehittyy monipuolisesti

Mäntsälän Voimistelijoiden toiminta käynnistyy elokuun loppupuolella haastavan kevään jälkeen.

Monipuolinen tuntitarjonta eri-ikäisille sukupuolesta riippumatta on tärkein tavoite seuran toiminnassa. Valmennusryhmiä on tanssissa, joukkuevoimistelussa ja tanssillisessa voimistelussa.

Tuleva toimintakausi käynnistyy maanantaina 24.8. avointen ovien viikolla. Toimintakalenteri on ollut valmiina kesäkuusta lähtien.

Kaikille ikäryhmille on jatkumona tunteja tanssissa, voimistelussa ja temppuilussa.

Tuntikonseptit ovat Suomen Voimisteluliiton kehittämiä ja siten ohjaajat on koulutettu kyseisen konseptin ohjaajaksi.

Aikuisille on kattava ryhmäliikuntakalenteri, jossa on tarjolla seitsemän viikkotuntia sekä kuukausittain erillinen pidempi teematunti.

Lisäksi yli 60-vuotiaille on oma Ikiliike-tuntinsa maanantaiaamuisin, jossa liikutaan monipuolisesti lihas- ja kestävyyskuntoa kehittäen.

– Aikuisten puolella suositut joogatunnit ovat jo käynnistyneet, ja mukaan mahtuu vielä alkeisryhmään muutama innokas. Tälle kaudelle olemme lisänneet aikuisille tanssillisen voimistelun alkeistunnin, koska sitä on useana vuotena pyydetty, kertoo toiminnanjohtaja Eerika Laalo-Häikiö.

Lasten ja nuorten tunnit jatkuvat Dance 4 Fun, Ninja- ja FreeGym- sekä Voimistelukoulutunneilla, joissa ryhmät alkavat neljästä ikävuodesta alkaen. Perheen pienimmät pääsevät perheliikuntaryhmiin yhdessä huoltajan kanssa.

– Toimintavuosi alkaa meillä jo elokuussa ja jatkuu toukokuun puoleen väliin asti. Joulukuussa meillä on syyskauden liikuntanäytös ja sitten toukokuussa kevätnäytös, jonne harrastajat pääsevät halutessaan näyttämään opittuja taitoja, Laalo-Häikiö sanoo.

Voimistelukoulu kattaa eri voimistelulajien harjoittelun monipuolisesti, sillä tunneilla opetellaan niin lajitaitojen perusteita kuin perusliikuntataitoja.

Voimistelukoulu, Dance 4 Fun, Ninja- ja FreeGym ovat hyviä valintoja niille, joille kerran viikossa monipuolinen harjoittelu on toiveena.

Valmennusryhmiä on joukkuevoimistelussa 5-vuotiaasta alkaen; tanssissa ja tanssillisessa voimistelussa nuorimpien kilpajoukkueissa aloitetaan 9-vuotiaana. Treenimäärät kilpajoukkueissa kasvavat maltillisesti, mitä vanhemmaksi tulee.

– Koronaepidemia aiheuttaa tiettyä epävarmuutta toimintavuoteemme, mutta harrastaa meillä voi turvallisin mielin. Huomioimme hygieniaohjeistukset sekä turvavälit, eikä harrastamaan voi tulla sairaana.

- Mikäli toiminta joudutaan keskeyttämään, palautamme osallistumismaksuja asteittain, mikäli tauko kestää pidempään. Tiedotamme avoimesti verkkosivuilla toimintaperiaatteistamme poikkeusoloissa sekä lähetämme jäsenistölle jatkuvasti ajankohtaista tietoa, jatkaa Laalo-Häikiö.

Mäntsälän Voimistelijat järjestää keskiviikkona 19.8. klo 17-20 Monitoimitalolla kaikille avoimen maksuttoman tapahtuman, jossa pääsee kokeilemaan, kyselemään, liikkumaan ja ilmoittautumaan seuran toimintaan.

Ilta aloitetaan mininäytöksellä seuran joukkueilta, jossa saa hyvän kuvan lasten ja nuorten toiminnasta.

Sen jälkeen monitoimitalon lohkot täyttyvät eri harrasteryhmien kokeilutunneista sekä ulkona aikuiset pääsevät jumppaamaan neljän eri teeman mukana.

– Monitoimitalolla on kokeilutunnit eri-ikäisten ryhmille niin tanssissa, voimistelussa kuin temppuilussakin. Lisäksi pääsee kokeilemaan lajitreenejä voimistelussa, tanssissa ja tanssillisessa voimistelussa. Perheliikkujille eli alle 4-vuotiaille huoltajineen on ohjattua toimintaa vihreässä salissa alkuillasta. Toivotan kaikki tervetulleiksi kokeilemaan. Olemme myös mukana kunnan yhteisillä Harrastusmessuilla 22.8., kertoo seuran puheenjohtaja Elina Rauhamäki.

Lisätietoja: www.mantsalanvoimistelijat.fi

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut