Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Seurakunnan monipuolinen kuorotoiminta taas käyntiin

Mäntsälän seurakunnan kuorotoiminta alkaa tällä tietoa normaalisti syyskuun alusta, mikäli hallituksen linjaukset koronaviruksesta sen mahdollistavat.

Seurakunnassa on musiikkitoimintaa kaikenikäisille. Kaikki musiikkiryhmät ovat osallistujille maksuttomia.

Torstaina 3.9. alkaen klo 16.30-17.30 kokoontuu kirkossa lasten laulukerho, johon eskarilaiset sekä ala-asteikäiset tytöt ja pojat ovat tervetulleita. Laulukerho kokoontuu viikoittain kirkossa ja vetäjänä toimii kanttori Mirjam Odé.

Kerhossa opetellaan lasten virsiä ja lauluja. Esiintymisiä tulee erilaisissa lapsiperheiden messuissa ja joulunajan tilaisuuksissa. Ilmoittautuminen ensimmäisten harjoitusten alussa kirkossa.

Oratorio-kuoro esittää laajoja kirkkomusiikkiteoksia orkesterin säestyksellä ja siksi sen laulajilta edellytetään harjaantunutta nuotinlukutaitoa, äänenkäyttöä ja tarkkaa sävelkorvaa.

Oratorio-kuoro esittää osia Händelin Messias-oratoriosta pyhäinpäivän iltana la 31.10. klo 18 Mäntsälän kirkossa ja Kallion kirkossa su 20.12. Kuoron harjoitukset jatkuvat suunnitellusti (yleensä sunnuntaisin) kirkossa.

Kuoroa johtaa kanttori Mirjam Odé ja konsertin johtaa kapellimestari Jukka Jokitalo. Aloituskahvit kirkossa su 23.8. klo 13.

Kirkkokuoro aloittaa ke 2.9. klo 18 kahveilla seurakuntakeskuksen isossa salissa ja siihen toivotaan nykyisten erinomaisten laulajien lisäksi myös uusia jäseniä kaikkiin ääniin, etenkin sopraanoon.

Nuotinlukutaitoa ei edellytetä, mutta tarkkaa sävelkorvaa ja iloista mieltä.

Kirkkokuoron ohjelmisto on klassista kirkkomusiikkia eri aikakausilta ja kirkkovuoden ajankohtien musiikkia, sillä kuoro esiintyy kirkkovuoden keskeisimmissä juhlamessuissa.

Kuoro aloittaa nyt Johanna Linnan Kuoromessua n:3 ja esiintyy yhdessä soitinyhtyeen kanssa adventin Hoosianna-konsertissa.

Mikäli koronatilanne antaa myöten, se käy kuuntelemassa jonkun tasokkaan klassisen konsertin Lahdessa tai Helsingissä.

Sekä työ- että eläkeikäiset laulajat ovat kuoroon tervetulleita.

Päiväkuoro aloittaa kahveilla ke 2.9. klo 12.30-14 seurakuntakeskuksen isossa salissa.

Kuoro laulaa yksiäänisesti hengellisiä lauluja ja vierailee koronatilanteen parannuttua palvelutaloilla, palvelupäivissä ja joskus esilaulajina jumalanpalveluksissa.

Tähän iloiseen joukkoon toivotaan erityisesti eläkeläisiä.

Gospel Mäntsälä aloittaa pe 28.8. klo 18 Ahvenlammen leirikeskuksessa alkukahveilla. Kuoro esiintyy Tuomas-messuissa ja konserteissa, muun muassa Hoosianna-konsertissa.

Kuoron ensimmäinen joulukonsertti on pe 11.12. klo 18. Kuoron ohjelmisto koostuu suomenkielisestä hengellisestä musiikista ja amerikkalaisesta gospelista.

Kuoron kanssa esiintyy usein ammattimuusikoista koostuva bändi ja sitä johtaa director cantus Pekka Itkonen. Musikaaliset nuoret ja aikuiset ovat tervetulleita kuoroon.

Toivevirsikerhoon voi tulla ehdottamaan vaikka mielivirttään ja laulamaan yhdessä.

Se aloittaa Keskustiellä Ankkurissa to 3.9. klo 14.