Kasvosuojia iltapuhteena – Tokola käy käsitöillä koronaa vastaan

Jenni Tokola teki itselleen harrastuksesta ammatin. Ommeltuaan vuosia lapsilleen vaatteita postittaa Tokola nyt kasvosuojuksia ympäri Suomea. katriina raanto

Katriina Raanto

Sääksjärveläinen Jenni Tokola käy aamupäivisin töissä Mäntsälän keskustassa, iltaisin ja viikonloppuisin suurperheen äiti polkee ompelukonetta työhuoneessaan.

Tokolan taitavista käsistä valmistuu erilaisia kangaspussukoita, solmu- ja rusettipantoja ja keväästä alkaen myös kankaisia kasvosuojia.

Tokolan yrityksen JeeKAn päätuotteet, eteerisille öljyille suunnitellut kangaspussukat, ovat saaneet rinnalleen vakavasti otettavan kilpailijan.

– Keväällä koronan iskiessä asiakkaani alkoivat kysellä kankaisia kasvosuojia. Teen niitä nyt useissa eri väreissä ja kuoseissa ja tietysti myös suomalaisten suosikkivärissä, raikkaan mustana, naurahtaa Tokola.

Huhti-toukokuussa hän ei juuri muuta ehtinyt tehdä kuin maskeja ja nyt kysyntään on selvästi tulossa toinen piikki.

JeeKAn valmistamat kankaiset kasvosuojat ovat 100-prosenttisesti puuvillaa. Kasvosuojan mukana tulee pieni kankainen liina, jonka voi laittaa sisäpuolella olevaan taskuun antamaan lisäsuojaa. Halutessa siihen voi laittaa vaikka tipan eteeristä öljyä immuunipuolustusjärjestelmää tukemaan.

Kankaiset kasvosuojukset säästävät luontoa ja ne voi halutessaan jopa keittää. Maskin kuminauhat eivät kuitenkaan kestä jatkuvaa keittämistä. Hoito-ohjeissa tuote kehotetaan pesemään 60 asteessa.

Verkkokauppa: https://jeeka.mycashflow.fi/

Kommentoi

Palvelut