Mäntsäläkin on esillä asuntomessuilla – Mäntsälällä ainekset etätyökunnaksi

Vilma Laaksonen ammattikorkeakoulu Laureasta oli tekemässä opinnäytetyötä KUUMA-kuntien markkinoinnista. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Kuuma-kuntien messukontin ohi on vaikea mennä. Kontti sijaitsee heti näyttelyhallin jälkeisen kadun alussa vasemmalla puolella. Kontin pihalla kävijöitä on heti vastassa muhkea grilli, joka on myös mahdollista voittaa arvonnasta.

Myös Mäntsälä on mukana yhtenä osana Kuuma-kuntien brändiä.

Mäntsälästä messuilla kuntaa olivat tekemässä tunnetuksi maankäyttöinsinööri Pekka Kautto ja rakennuttamispäällikkö Pertti Palmroos.

– Esitteitä meni hyvin ihmisille, mutta mitään kovin tarkkoja kysymyksiä Mäntsälään liittyen ei kysytty, ja ihmiset varmasti tutustuvat sitten ajan kanssa näihin vaihtoehtoisin, kertoi Kautto messujen tunnelmia.

Mäntsälällä on silti vetovoimaa messujenkin mielessä. Osuuskunta Suomen Asuntomessut toimitusjohtaja Anna Tapio kertoo asuntomessujen lehdistötiedotteessa, että etätyö on vaikuttanut suuresti uusien asuntojen ratkaisuihin ja Tapio ennustaakin, että jatkossa sekä toimistossa, että etänä tehtävät työt elävät joustavasti rinnakkain:

– Tällöin kodeista pitää löytyä se rauhallinen nurkka etätöihin ja asuntomessuilla on esillä erilaisia ratkaisuja, kuten muun muassa muuntuvat huonekalut, joustavasti eriytettävät työskentelytilat, ja jopa erillisrakennukset, joihin voi oman pihapiirin puitteissa siirtyä töihin.

Mäntsälä mainostaakin itseään Kuuma-kuntien esitteessä luonnonläheisenä suurkuntana, jossa painostetaan voimakkaasti asukkaiden hyvinvointiin ja josta on hyvät liikenneyhteydet pääkaupunkiseudulle.

– Jo nyt voidaan sanoa, että Kuuma-seutu kiinnostaa aiempaa enemmän etenkin pääkaupunkiseudulla asuvia, jotka etsivät järkevän hintaista ja väljempää asumista Helsingin välittömässä läheisyydessä. Muuttohalukkuutta tukee se, ettei tämä tarkoita palveluista ja saavutettavuudesta tinkimistä, kertoo Kuuma-seudun yhteistyöjohtaja Antti Kuusela.

Kuuma-kuntia ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kirkkonummi, Kerava, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Palvelut