Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trapin SM-kotikisoista kultaa ja ennätyksiä

Mäntsälän Kennel- ja Metsästysseura ry:n haulikkoradat olivat näyttämönä viikonloppuna ikäkausisarjojen trapin SM-kisoille.

Ilma suosi myös – vähän liikaakin – viime minuuteille saakka ja kaatosade alkoi vasta kilpailusuoritusten jälkeen.

Uusina sarjoina mukaan tulleet N50, Y75 ja Y80 antoivat automaattiset Suomen ennätyspohjat, joista yksi jäi omalle seuralle.

Joni Sarenius voitti Y75-sarjan ampumalla finaalissa kaksi kiekkoa enemmän kuin peruskilpailun voittanut Markku Hietaranta.

Näin ollen Hietaranta sai nimiinsä peruskilpailun SE:n 88 ja Sarenius finaali-SE:n 101.

Y70-sarjaa johti peruskilpailun jälkeen MKMs:n Tapio Ukkonen, mutta hän joutui finaalissa taipumaan pronssille tuloksella 105. Saman seuran Markku Vikström oli neljäs vain neljä kiekkoa jäljessä.

Yhdessä miehet saivat joukkuekultaa sekä SE:n tuloksella 268 jättäen Raaseporin hopeajoukkueeseen 17 kiekon eron.

Lahtea nykyään edustava 17-vuotias Silja Nieminen Nummisista oli N20-sarjan peruskilpailussa kolmas, mutta voitti finaalin.

N20 ja juniorit sekä M20-sarjat ampuvat erilaisen ns. uuden finaalin, jossa alkukilpailun tulosta ei oteta huomioon lainkaan, vaan finaalitulos yksin ratkaisee järjestyksen.

Viikkoa aikaisemmin ammuttiin Pohjoismaisen metsästysammunnan avoin kaksipäiväinen cup-kisa, jossa voiton otti Varsinais-Suomeen Mika Laarimo tuloksella 740 maksimipisteiden ollessa 800.

Selvennykseksi kerrottakoon, että kisassa ammutaan kaksi kierrosta ja ne sisältävät kaksi haulikko- ja kaksi kiväärilajia, joten molemmat on hallittava pärjätäkseen.