Vainion Teurastamo Oy kokonaan Henri Vainiolle

Vuonna 2015 sukupolvenvaihdoksen myötä pääosakkaaksi Vainion Teurastamoon tullut Henri Vainio on ostanut loput osakkeet Miikka Depneriltä ja aloittanut yhtiön uutena toimitusjohtajana.

Depner on ollut perustamassa yritystä Hannu Vainion kanssa vuonna 2010 ja toiminut alusta asti toimitusjohtajana sekä osakkaana 30 prosentin osuudella.

Kaupan myötä Depner luopuu toimitusjohtajan roolista, mutta jatkaa yrityksen palveluksessa seuraavat kaksi vuotta.

Vainion Teurastamo on Suomen suurin lampaan teurastaja ja teurastamossa teurastetaan myös nautaa.

Vuonna 2010 Orimattilaan rakennettu uusi teurastamokokonaisuus on mahdollistanut teurasmäärien ja liikevaihdon merkittävän kasvun. Yhtiö teurastaa vuosittain yli 16 000 karitsaa/lammasta ja noin 4 500 nautaa.

Päättyneellä tilikaudella liikevaihto oli yli viisi miljoonaa euroa ja työntekijöitä sesongin mukaan 6-10.

Perheyhtiö toimii jo neljännessä sukupolvessa.

– Jo pikkupojasta lähtien, isäni Hannu Vainion jalanjälkiä seuraten, olen teurastamolla pyörinyt, sillä teurastamo on aina ollut pihapiirissämme. Kotitilalla toimineen pienteurastamon teurasmäärät olivat vielä maltillisia. Nyt täällä Orimattilassa oleva laitos luokitellaan jo isoksi teurastamoksi ja teurasmäärät ovat vuosi vuodelta kasvaneet suuremmaksi. Olemme silti pieni, joustava yritys ja pidämme tärkeänä että pystymme palvelemaan tuottajia yksilöllisesti ja nopeasti, Henri Vainio toteaa.

Teurastamo on tehnyt vuosittain investointeja, suurimpana vuonna 2018 valmistunut laajennus.

Lisäksi teurastamo on investoinut uusia sähköisiä ilmoituskanavia, jotka vähentävät työn ja paperin määrää niin teurastamolla kuin tuottajapäässäkin.

– Meillä on kova halu kehittää yritystä ja haluamme laittaa luun kurkkuun isoille lihataloille, Henri Vainio sanoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut