Pala Hollywoodia Mäntsälässä – Renny Harlin toi jenkkileffojen tekniikat Suomeen

Elokuvat: Saaren kartano näytteli osaa tulevassa kotimaisessa elokuvassa

Saaren kartanolla oli heti aamusta tekemisen meininki. Käynnissä oli uuden Luokkakokous 3 -elokuvan näyttävien stunt-kohtauksien kuvaaminen ja paikalla oli ohjaaja Renny Harlinin tuomana tanskalainen stunttiryhmä.

Näyttävyys onkin Harlinin erikoisalaa. Toimintaelokuvilla uraa maailmalla tehnyt menestysohjaaja aikoo nyt tuoda samanlaisen visuaalisen ilmeen myös kotimaiseen elokuvaan. Käytössä on samanlaiset valaistukset ja kameratekniikat, joilla myös Hollywoodin jättielokuvat syntyvät.

Mutta miten ihmeessä urallaan miljoonabudjeteilla pelannut ohjaaja päätyi tekemään elokuvaa Suomeen?

– Idea syntyi syksyllä 2019, kun Markus Selin kysyi puoliksi vitsillä yksissä illanistujaisissa, että tulisinko tekemään Luokkakokous 3 -elokuvan Suomeen. Ajattelin sitten, että jos se vain sopii minun aikatauluihin, niin sehän voisi olla ihan älyttömän hauskaa, Renny Harlin kuvailee tapahtumia.

Idea vaikutti myös kutkuttavalta, sillä Harlin ei ole koskaan aiemmin urallaan tehnyt kokopitkää suomen kielistä elokuvaa tai ylipäätään kokopitkää elokuvaa Suomessa.

Koronakevät oli myös elokuvan suhteen onnenpotku, sillä Suomeen jäätyään Harlinilla oli hyvin maaliskuusta lähtien aikaa työstää tulevan elokuvan käsikirjoitusta ja kokoontumisiin liittyvät rajoitukset höllentyivät juuri sopivasti kesän kynnyksellä kuvauksien alkaessa.

Yksi elämäni parhaista kesistä

Renny Harlin

Ehtona pyynnölle kuitenkin oli, että Harlin saisi itse olla mukana käsikirjoittamassa elokuvaa. Suomen version käsikirjoitus syntyikin Harlinin ja Mari Perankosken yhteistyönä, joka perustui konkari käsikirjoittaja Aleksi Bardyn kirjoittamaan ensimmäiseen versioon. Harlin halusi tuoda aiemmin räävittömästä meiningistä tunnetut elokuvat 2020-luvulle ja Me Toon -jälkeiseen aikaan.

Visiona oli tehdä moderni komedia, jossa on mukana aiempien elokuvien rämäpäistä menoa ja seksiä, mutta nykyaikaisilla ideoilla höystettynä.

Avukseen käsikirjoituksen kirjoittamiseen Harlin sai käsikirjoittaja-näyttelijän ja tunnetun feministin Mari Perankosken.

Aiemmista elokuvista tuttu näyttelijä-koomikko Sami Hedberg on ainakin innoissaan tulevasta elokuvasta:

– Minun mielestä tästä on tulossa paras sarjan elokuvista. Pelkästään käsikirjoitusta lukemalla huomasin, että tässähän on todella hauskoja ja näyttäviä kohtauksia. Tulossa on makea yhdistelmä komediaa ja toimintaa.

Hauskuus näkyy myös työryhmän tunnelmassa. Kohtauksien kuvaamisesta siirryttiin vaivattomasti toiseen ja työryhmä aina ohjaajasta apulaiseen jakoi toisilleen ystävällisesti neuvoja ja kehuja.

Hedbergin mukaan Harlin oli käynyt jokaisen kohtauksen jo kuukausia ennen kuvauksia läpi, joten toiminta kuvauspaikalla on hyvin toimivaa ja sulavaa. Hedberg myös paljasta, että Harlinilla on tapana jakaa joka päivä jollekin työryhmän jäsenelle ”arvokkain pelaaja” -palkinto hyvin tehdystä työstä.

– Alusta lähtien on ollut todella ammattimainen ote ja hyvä tiimihenki, että sen Renny (Harlin) kyllä osaa luoda, kertoo Hedberg.

Harlin on itse nauttinut ajastaan Suomessa ja myös Mäntsälässä:

– Tämä on ollut aivan mahtava kokemus, kun olen aiemmin ollut 35 viime vuoden aikana Suomessa vain enimmillään viikon reissuissa kerrallaan, niin nyt olen saanut nauttia kesästä niin maaseudulla kuin merelläkin perheen kanssa. Yksi elämäni parhaista kesistä, täräyttää Harlin tyytyväisenä.

Luokkakokous 3

Elokuva on jatkoa jättisuosituille, Solar Filmsin tuottamille Luokkakokous ja Luokkakokous 2 – Polttarit -elokuville.

Elokuvaa tähdittää Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa.

Käsikirjoituksen on laatinut Renny Harlin ja Mari Perankoski ja elokuvan ohjaa Renny Harlin.

Solar Filmsin elokuvan tuottavat Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Renny Harlin on kautta aikojen tunnetuin suomalaisohjaaja ulkomailla. Hän on ohjannut muun muassa toimintaklassikon Die Hard 2 – Vain kuolleen ruumiini yli sekä Cliffhanger, Long Kiss Goodnight ja Ford Fairlane – Rokkidekkari -elokuvat.

Teattereihin elokuva tulee Suomessa vuonna 2021.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut