Onnistunut golf-viikonloppu

Alpo Manninen

Viime lauantaina Hirvihaaran golfkenttä keräsi kahdeksan naisammattilaista näkemään toisiaan, mutta myös kilpailemaan rahapalkinnoista.

Tapahtuma oli sikäli mielenkiintoinen, että ammattilaisten kanssa samoihin ryhmiin pääsi pelaamaan amatööripelaajia. Mukana olevilla klubipelaajilla olikin oikein aitiopaikat seurata, miten golfia pelataan.

– Nivos Lady Pro on yhteistyökumppanin mukaan nimetty ammattilaiskisa. Samassa yhteydessä pelataan kutsukisana avoin pistebogey-kisa GoTiia Open. Koronatilanteen vuoksi ammattilaisilla ei ole ollut kilpailuja ja kun pelaajat ovat Suomessa, se on mahdollistanut tämänkin kilpailun järjestämisen. He tulivat tänne tekemään työtään, mutta leppoisissa merkeissä, kertoo Hirvihaaran Golf Oy:n toimitusjohtaja Ismo Piira.

Molemmille tapahtumille nimensä antanut naisten Eurooppa Touria (LET) pelaava HiGM:n golfammattilainen Tiia Koivisto oli tietenkin paikalla kertomassa omia kuulumisiaan, mutta myös pelaamassa palkintorahoista.

– LET-kauteni jatkuu elokuun lopussa Tshekeissä. Euroopassa ei ole ollut kisoja sitten maaliskuun puolenvälin, mutta onneksi Suomessa on päässyt jonkin verran kilpailemaan. Itse olen vetänyt niitä enemmän treeni edellä ja muutenkin tauon olen käyttänyt monipuolisiin fysiikkatreeneihin.

– Nyt olen saanut lisää virtaa, kun on selkeä piste, minne tähdätä. Harjoittelu pystytään suunnittelemaan paremmin, kun on tiedossa pääsy isompaan kisaan, tuumii Koivisto.

Ennen kilpailua Koivisto ei uskaltanut povata omaa tulostaan, mutta tämän jutun kirjoittaja esitti Koivistolle luvun 68. Hän sanoi yrittävänsä ja kas kummaa, tulos oli 68 lyöntiä!

Tietenkin hänelle olisi kannattanut esittää tulokseksi 67, niin silloin voittajaa ei olisi tarvinnut ratkaista lisäreiällä, kuten nyt oli tehtävä.

Niin ammattilaiset kuin amatööritkin olivat tapahtumaan tyytyväisiä, mutta erityisesti kentän kunnosta tuli monesta suusta todella kovia kehuja ja mairittelevia arvioita.

Kentän hoitajat olivat siis onnistuneet työssään erinomaisesti.

Lauantai oli Hirvihaaran Golfissa täyttä juhlaa. HiGM:n Tiia Koivisto voitti ammattilaisten kilpailun, HiGM:n Santeri Loukusa voitti GoTiia Openin ja seniorit ratkoivat mestaruuksiaan perjantaina ja lauantaina.

M50-sarjan mestariksi iski Ari Hagren, M65-sarjan voitti Pentti Nevalainen ja naisten N50&N65-sarjan mestaruuden voitti Seija Milonof.

M50-sarjan miehet pelasivat Aura Golfissa kolmepäiväisessä, kovatasoisessa OnGolf Finnish Senior Openissa perjantaista sunnuntaihin. HiGM:n Sampo Laisi voitti kisan yhden lyönnin marginaalilla ja HiGM:n Timo Seppälän sijoitus oli 17.

Nivos Lady Pro tulokset: 1. Tiia Koivisto HiGM 68, 2. Karina Kukkonen OGK 68, 3. Sanna Nuutinen KGV 69, 4. Leena Makkonen MG 70, 5. Nina Liias GT 71, 6. Krista Bakker ERG 71, 7. Noora Komulainen GT 72, 8. Ursula Wikström GT 74.

GoTiia Open tuloksia: 1. Santeri Loukusa HiGM 44 pist., 2. Tuula Kyöstilä HGK 40 pist., 3. Eetu Lankinen VG 39 pist.

Kuusi parasta pystyi pelaamaan tasoitukseensa tai paremmin, joten tulostaso oli hyvä myös klubipelaajien kisassa.

Kaikki tulokset löytyvät Hirvihaaran Golfin nettisivuilta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. ”Ois tarttenu tehrä” – kyläkirjan julkistamista juhlittiin Levannolla
 2. Frisbeegolfin superviikko päättyi Sepän Heittoon
 3. Pääkirjoitus: Panikointi on sallittua
 4. Mistä maskeja Mäntsälästä?
 5. Mäntsälän ja Pornaisten välisen tien päällystetyöt jatkuvat syyskuun alkuun
 6. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 7. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 8. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 9. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 10. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 11. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa
 12. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 13. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"
 14. Miten puhua nuorelle koronaviruksesta? MLL neuvoo vanhempia olemaan rohkaisevia, mutta realistisia – ja muistuttamaan koulujen ohjeiden noudattamisesta
 15. USU: Taloyhtiön yhtiökokous voi olla koronalinko – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Näytä lisää