Vaikuttavia kuvia myös ilmasta

Alpo Manninen

Pauliina Anttila on julkaissut kuvia Facebookin Mäntsälän ryhmässä vuosikausia, mutta dronella kuvattu tuokio sumuisesta kirkon ympäristöstä sai seuraajien peukut nousemaan ylistävien kommenttien kera.

– Vähän reilu viisi vuotta sitten mietin, mitä isona tekisin. Puhelimella kuvasin, kun ei ollut kameraakaan. Kuvasin auringonlaskuja ja yleensä sellaisia perusjuttuja, mutta siitä iski kipinä, jos alkaisin tekemään kuvaushommia, kertoo Anttila uransa alusta.

Anttila etsi itselleen koulutusta ja sellaista löytyikin Pekka Halosen Akatemiasta Tuusulasta.

Kaksivuotisella kurssilla oli kahdeksantoista opiskelijaa, joista useimmilla oli jo etukäteen tietty päämäärä. Osa opiskeli taidekuvausta ja osa lehtikuvaajan perusteita ja kuka mitäkin.

Koulussa oli Anttilan mukaan todella pätevät opettajat ja myös studio opiskelijoiden käytössä.

Koulussa annettiin myös hyvät eväät yrityksen perustamiseen.

Niinpä Anttila perusti oman yrityksen kolmisen vuotta sitten.

– Kuvaan kaikkea, mutta häät, lapsiperheet ja koirat ovat mieluisia kohteita. Nyt dronen myötä myös luontokuvaus on tullut vahvasti mukaan. Alussa kuvasin ulkona tai tein kotiini studion, kun ulkona oli loskakeli.

– Olin koirien kanssa usein kulkenut tästä ohi ja miettinyt, että tämä miljöö olisi ihana. Paikka oli vapaa, mutta olihan tämä melkoisessa kunnossa. Puolitoista vuotta olen tätä remontoinut ystävieni ja perheeni avustamana, mutta nyt tämä on remontoitu, iloitsee Anttila studiostaan.

Studiossa Anttila tekee tuotekuvauksia, perhekuvauksia ja järjestää aina silloin tällöin minikuvaus- tai joulukorttikuvauspäiviä.

Noissa kuvauspäivissä Anttila kuvaa asiakkaan toiveen mukaisia kohteita ja antaa aineiston asiakkaille. He voivat sitten teettää haluamansa kortit tai kuvat valmiiksi jossakin alan firmassa.

– Luontokuvia ilman eläimiä tai ihmisiä en ollut aiemmin juurikaan kuvannut, mutta sitten ystäväni hankki dronen ja mielenkiintoni heräsi. Niinpä hankin dronen. Nyt katselen aina eri silmällä säitä ja mietin luontokuvausmahdollisuuksia.

– Alussa oli pelottavaa lennättää, jännitti joka ikinen lento. Kuvaan aina sellaiseen kellonaikaan, jolloin ei ole ihmisiä liikkeellä.

- Otan huomioon, että en aiheuttaisi kenellekään häiriötä, miettii Anttila, kun keskustellaan erään dronekuvaajan aiheuttamasta häiriöstä karjalle.

Pauliina Anttila kertoo ajautuneensa vähän vahingossa kuvaajaksi, mutta on siitä löytänyt elämäntyönsä, eikä kadu tippaakaan tekemäänsä uravalintaa.

Fakta

Pauliina Anttila Photography

Toiminut Mäntsälässä kolmisen vuotta

Studio on Mäntsälän Kartanon pihapiirissä

Palvelee asiakkaita kaikissa kuvausasioissa

Pauliina Anttilan kuvia on

Facebookissa: Pauliina Anttila Photography

Instagramissa: mia_pauliina

www.pauliinaanttilaphotography.com

Kommentoi

Palvelut