Mäntsälän asukasluku ei juuri kasva

Tilastokeskuksen tuoreimmista luvuista selviää, että väkimäärä on kasvanut Keski-Uudenmaan kunnissa ja kasvuvauhti on kääntynyt vuodentakaisesta pieneen, mutta selkeään nousuun.

Mäntsälässä kasvu on kuitenkin yhä hiljaista. Vuoden 2020 ensimmäisen puoliskon kasvu oli vain 0,18 prosenttia.

Samoin Pornaisissa tilanne on lähestulkoon pysähtynyt. Pornainen oli alueen kunnista ainoa, jossa väkiluku kääntyi pakkasen puolelle.

Vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla Pornaisten väkiluku laski 0,45 prosenttia. Kuluvan vuoden kevään aikana väkiluku kasvoi Pornaisissakin hieman, mutta vain 0,27 prosenttia, joka ei kata edellisvuoden katoa.

Lähiseudun kunnista Sipoo on omissa lukemissaan. Vuoden 2019 alusta kasvua on ollut 3,62 prosenttia. Tänä vuonna muuttoliike on jälleen kiihtynyt: väestömäärä kasvoi 1,10 prosentilla, kun edellisenä vuonna samalla ajanjaksolla kasvua oli 0,66 prosenttia.

Radanvarren kaupungeista Järvenpää ja Kerava ovat kasvattaneet tasaisesti väestön määrää. Järvenpäässä vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla kasvua oli vain 0,08 prosenttia, kun tänä keväänä väestö kasvoi 292 henkilöllä ja 0,66 prosentilla.

Keravalla ollaan lähestulkoon samanlaisissa lukemissa vuoden 2019 lukeman ollessa 0,55 prosenttia ja vuoden 2020 alkuvuoden 0,76 prosenttia.

Tuusulassa suurimmat kasvun vuodet ovat kääntyneet loivasti laskuun, joka näkyi myös tuoreissa luvuissa. Vuonna 2019 väkiluku pysyi lähes muuttumattomana, mutta vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla kunnan väkilukuun tuli lisäystä 153:lla ja prosentuaalisesti kasvua oli 0,39 prosenttia.

Luvut ovat Tilastokeskuksen ennakkotilastoinnista ja ne voivat vielä tarkentua takautuvasti.

Väestönmuutostiedoista tuotetaan ennakkotilasto kuukausittain.

Aineistoon on poimittu väestötietojärjestelmästä kaikkien Suomessa vakinaisesti asuvien henkilöiden väestönmuutokset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Korona siirsi kesäteattereiden näytännöt ensi vuoteen – teatterilla on silti paiskittu töitä kesälläkin katsojien hyväksi
 2. MYK koosti kirjan uutisistaan – kattava kokoelma Mäntsälän yrityshistoriaa samoissa kansissa
 3. Pääkirjoitus: Kulttuuriteko Mäntsälästä?
 4. Eläimet suojiin, sillä pian kopteri pörrää Mäntsälässä
 5. Pala Hollywoodia Mäntsälässä – Renny Harlin toi jenkkileffojen tekniikat Suomeen
 6. Pääkaupunkiseudun johtajat vaativat selkeää ja pikaista linjausta maskisuositukseen – Uusia tartuntoja ilmennyt kaikissa ikäryhmissä
 7. Helsingin nastarengaskielto jakaa mielipiteet: "Nastarenkaat antavat vääränlaisen turvallisuudentunteen" – "Autosta tulee pulkka"
 8. Hidastuksia liikenteessä Helsingin ja Turun välillä – vanha risteyssilta puretaan viikonloppuna
 9. Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä koulujen lähellä lähiviikkoina
 10. Kolme autoa kolaroi Mäntsälässä – kuljettajat vietiin kaikki sairaalaan
 11. STM:n päällikkö suomalaisille: "Onko välttämätöntä lähteä ulkomaille tai osallistua suureen yleisötapahtumaan?"
 12. Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"
 13. Auton väri ei kiinnostakaan autonostajia paljon – mielessä ovat ihan muut ominaisuudet
 14. Etätyösuositus palaamassa oltuaan poissa vain päiviä – Ministeri: "Tartuntamäärien kasvu antaa aihetta arvioida etätöiden jatkamista"
 15. Nettivihaa vastaan voi nyt ottaa vakuutuksen – yläkoululaisille ilmaiseksi

Näytä lisää