Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avin päätös lentokentästä tulee ilmeisesti jo syyskesällä

Aluehallintoviraston päätös Mäntsälään kaavaillun lentokentän ympäristöluvasta sekä toiminnan aloittamisen luvasta saattaa tulla jo elokuussa, mutta viimeistään syksyllä, Etelä-Suomen aluehallintoviraston ylitarkastaja Jaakko Heinolainen kertoo.

Kenttää kaavaillaan Hirvihaaraan Hyvinkääntien varteen. Alueella on jo tehty rakennustöitä.

Hankkeen muistutusten ja mielipiteiden jätössä on päättymässä yksi määräaika. Täydennykset jo jätettyihin muistutuksiin ja mielipiteisiin pitää jättää 31. heinäkuuta eli ensi viikon perjantaihin mennessä. Täydennyksiä tehdään aiemmin jätettyihin muistutuksiin ja mielipiteisiin, mutta mukaan ehtii vaikkei olisi vielä kantaansa esittänytkään.

– Uusia muistutuksia ja mielipiteitä ja muistutuksia voi jättää, Heinolainen kertoo.

Avin työntekijöitä on tulossa elokuun alkupuolella tutustumaan alueeseen. Viranomaiset saattavat myös käydä alueen kiinteistöillä, mikäli kiinteistönomistaja esittää sellaisen pyynnön Aville.

–Ilman omistajan pyyntöä emme mene kiinteistöjen alueille, Heinolainen kertoo.

Lentokenttää vastustaa iso joukko Hirvihaaran seudun asukkaita.

Yleisesti on herättänyt hämmennystä epäselvyys siitä, millainen kenttä Mäntsälään olisi tulossa.

Hanketta ajava yrittäjä Janne Kuulasvuo painotti alkuvaiheessa, että kyseessä on lentopaikka, eli lentokenttää huomattavasti pienempi hanke. Kuitenkin jo silloin 25-tien varren mainostaulussa puhuttiin lentokentästä.

Nyttemmin hankkeen nettisivuilla mantsala-aero.fi puhutaan lentokentästä. Aville jätetty lupahakemus puolestaan koskee lentopaikkaa sekä helikopterikenttää.

Lupaa haetaan myös kallion louhintaan sekä betonijätteen ja louheen murskauksen sekä ylijäämämaan, betonijätteen ja hiekoitushiekan hyödyntämiseen maanrakennuksessa.

Näitä aineksia käytettäisiin lentokenttä rakentamisessa. Kuulasvuo omistaa Gles Oy-nimisen yrityksen, jonka keskeinen toimiala on betonipurkaminen. Yritys on muun muassa ollut purkamassa Pasilan asemaa, Triplan alle jääneitä taloja, lahden sairaalaa ja kymmeniä muita kohteita ympäri Uuttamaata ja Etelä-Suomea.

Tarkoituksena on siis käyttää purettua rakennusjätettä lentokentän rakennustöissä.