Festa Zannonin lounas on maineensa veroinen

Pappardelle-tuorepastaa, kanaa ja pinaatti-avocadopestoa ja talon omaa leipää. Nälkä lähtee ja ylikin jää.

Zannonin naisten pieni, kodikas ja viihtyisä sininen ravintola on kuin keidas erämaan keskellä, paitsi että ravintola sijaitsee vehreässä Ohkolan sairaalan puistikossa, aivan Kellokosken rajalla.

Hellepäivänä ravintola on mukavan viileä, kun ovet ja ikkunat ovat auki ja puistikosta käy leppeä tuuli sisätiloihin.

Lounasaikaan ravintolassa on pientä jonoa, sillä ennakkoon tilattujen lounaiden noutajia on paljon.

Paikan hyvä maine on kiirinyt Mäntsälästä myös naapurikuntien puolelle, ja kävijöitä riittää joka suunnasta.

Korkeilla baarijakkaroilla on hyvä istua ja tarkastella pelkistettyä sisustusta. Etenkin vanhoilla sanomalehdillä tapiseerattu seinä on kuin piste iin päälle. Myös terassilta löytyy viihtyisiä istumapaikkoja, jos haluaa aurinkoon.

Festa Zannoni on vuonna 2017 perustettu äidin ja tyttärien pyörittämä pitopalveluyritys. Nyt ahkera kolmikko pyörittää lisäksi lounasravintolaa, jossa voi nauttia italialaisia viinejä.

Naiskolmikkoa yhdistää rakkaus ruokaan ja halu tehdä työtä ihmisten parissa. Palvelu on ystävällistä ja nopeaa. Zannonin naiset kertovat nettisivuillaan, että he inspiroituvat italialaisesta ruoasta ja kulttuurista.

– Parhaat hetket perheessämme on vietetty aina pöydän ääressä ja saman tunnelman haluamme välittää myös asiakkaillemme!

Kirjoittaja kävi kokeilemassa, miltä ”Pappardelle con pollo, avocado e spinaci” maistuu suomalaismaisemassa. Pappardelle-tuorepastaa, kanaa ja pinaatti-avocadopestoa ei tarvinnut kauan odotella.

Herkullinen annos näyttää tuhdin kokoiselta ja maistuu erinomaiselta, joskin siinä on nirsolle suolankäyttäjälle hyppysellinen liikaa suolaa, vaikka helteellä suolaista pitäisi suosiakin.

Lounasseuralainen valitsee lautaselleen caesarsalaattia, paneroitua kanaa ja valkosipulikrutonkeja, ja kirjoittajakin saa haarukallisen testattavakseen.

Tässä salaatissa on kaikki maut kohdillaan ja kanaa on sen verran paljon, että rippeet jää lautasellekin. Lounasannokset maksavat 12 euroa.

Kaikkiin annoksiin tulee mukana talon tuoretta Focaccia-leipää, joka vie kielen mennessään huumaavalla rosmariinin tuoksullaan.

Festan kuuluisa Tiramisù (4,5 euroa) jäi kiireisen aikataulun takia väliin, ja sitä täytyy testata seuraavalla käyntikerralla, koska siitä on kuulunut paljon kehuja. Arrivederci!

Festa Zannonin osoite: Ohkolantie 8, Mäntsälä. Ravintolayrittäjät ovat juuri nyt kesälomallajaavaavat jälleen 4.8., jolloin lounasta on taas tarjolla.

Kommentoi

Palvelut