Esikoiselokuva nähtiin jo ennakkoon

Avajaisissa oli paikalla ohjaaja Jenni Toivoniemen (kesk.) lisäksi näyttelijät Samuli Niittymäki (vas.) ja Iida-Maria Heinonen. Jesse Helminen

Jesse Helminen

Koronapandemia pysäytti kevään korvilla viihdemaailman täysin. Artistit eivät päässeet esittämään keikkoja, museoiden ovet pysyivät visusti kiinni ja elokuvien katselu siirtyi täysin kotiteattereihin ja suoratoistopalveluiden varaan.

Kaikessa hiljaisuudessa Mäntsälään nousi kauan kaivattu elokuvateatteri ja virustilanteen toistaiseksi hellitettyä avajaisia päästiin viettämään 17. heinäkuuta. Paikalla avajaisissa oli myös elokuvaohjaaja Jenni Toivoniemi, jonka ensimmäinen täyspitkä elokuva ”Seurapeli” saa virallisesti ensi-iltansa elokuussa.

Aivan kuten mäntsäläläiset jännityksellä odottivat pääsyä uuteen teatteriin, odotti Toivoniemi jännityksellä sitä, päästäänkö elokuvaa esittämään aikataulussa, ja kuinka se otetaan vastaan:

– Itselläni oli sikäli tuuria, että elokuvan Suomen ensi-ilta oli suunniteltukin elokuulle ja ehdimme näyttää elokuvan Göteborgin elokuvajuhlien kilpasarjassa ennen kuin kaikki festivaalit peruttiin ja elokuvateatterit suljettiin. Yleisö Göteborgissa otti elokuvan tosi hyvin vastaan, se rikkoi pahimman jännityksen.

Aiemmin urallaan Toivoniemi on tehnyt lyhytelokuvia, joista vuonna 2012 valmistunut ”Treffit” palkittiin maineikkailla Sundancen elokuvajuhlilla. Toivoniemi oli myös mukana tekemässä Tottumiskysymystä, joka on ehdolla Jussi-palkinnon saajaksi neljässä kategoriassa.

Tuoko tunnustukset mukanaan menestyspaineita?

– Elokuvien tekeminen on niin vaikeaa ja paineet vastaanotosta tai menestyksestä pitää koittaa taltuttaa. Sitä pyrkii vain tekemään mahdollisimman hyvin sellaisen elokuvan, jonka itsekin haluaisi nähdä. Jakaa ihmisten kanssa jotain siitä, miten näkee maailman. Ja jos onnistuu koskettamaan yleisöä - koostui se sitten keistä tahansa - voi iloita, kertoo Toivoniemi.

Seurapeli on elokuva ikuisen nuoruuden tragediasta ja siitä, kuinka tuttu ympäristö ja vanhat rituaalit saavat ystäväpiirin unohtamaan aikuisuutensa, ja harmittomiksi tarkoitetut paljastukset saavat heidät uudelleenarvioimaan sekä menneen että nykyisyyden.

Seurapeli tulee elokuvateattereihin 21.8.2020

Kommentoi

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Näin Mäntsälässä sairastetaan – selvitä mikä kansansairaus sinua uhkaa

| Päivitetty

Palvelut