Murhamies selviämässä 11 vuodella elinkautisesta – käytti julmassa verityössä vesuria

Helsingin hovioikeuden päätös ei ollut yksimielinen.

Helsingin hovioikeus on päättänyt, että parikymppisenä samanikäisen tuttunsa vuonna 2011 murhannut mies pääsee ehdonalaiseen vankeuteen kesäkuussa 2022. Hän tulee tuolloin suorittaneeksi elinkautistuomiotaan noin 11 vuotta. Miehen saama elinkautistuomio käsitti rangaistukset myös kahdesta ryöstöstä, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta, kotirauhan rikkomisesta, rattijuopumuksesta ja lievästä maksuvälinepetoksesta. Mies oli käyttänyt surmatyössä vesuria ja kuristanut uhriaan vyöllä. Teko tapahtui Huittisissa.

Hovioikeuden päätöksen mukaan miehen vapauttamista ehdonalaiseen puolsivat miehen rangaistusajan suunnitelman onnistuminen sekä käytöksen moitteettomuus. Vankeusaikana mies on aloittanut ammattitutkinnon suorittamisen sekä työskennellyt vankilan ulkopuolella, mikä hovioikeuden arvion mukaan edistää hänen mahdollisuuksiaan suoriutua siviilielämän vaatimuksista.

Hovioikeuden päätös ei ollut yksimielinen: asiasta eri mieltä olleen hovioikeuden jäsenen mukaan miehelle syyksi luettua murhaa oli pidettävä omassa rikoslajissaankin törkeänä ottaen huomioon teon kesto sekä sen raakuus ja julmuus.

Alle 21-vuotiaana rikoksen tehneiden ja Helsingin hovioikeuden tai korkeimman oikeuden vapauttamien elinkautisvankien keskimääräinen vankeusaika on tällä hetkellä noin 13 vuotta 7 kuukautta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. ”Ois tarttenu tehrä” – kyläkirjan julkistamista juhlittiin Levannolla
 2. Frisbeegolfin superviikko päättyi Sepän Heittoon
 3. Pääkirjoitus: Panikointi on sallittua
 4. Mistä maskeja Mäntsälästä?
 5. Mäntsälän ja Pornaisten välisen tien päällystetyöt jatkuvat syyskuun alkuun
 6. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 7. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 8. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 9. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 10. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 11. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 12. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 13. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa
 14. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 15. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"

Näytä lisää