Makuja ja musiikkia 500 vieraalle

Menot: Kiiskifesteillä nautittiin hyvästä juomasta ja musiikista

Paikallinen menestystarina Panimo Kiiski juhli kolmansia syntymäpäiviään Kiiskifestin merkeissä. Aurinkoinen sää, hyvät artistit ja festivaalien päätähti, eli panimon tuotteet takasivat sen, että festarit olivat jälleen onnistunut paketti.

Pasi Kiiskisen ja Janne Aholan perustama Panimo Kiiski on jatkanut tasaisesti kasvuaan. Edes koronapandemia ei pysäyttänyt tuotteiden kysyntää, vaan päinvastoin, myynti on kasvanut entisestään:

– Kun korona tuli, niin pistettiin kaikki fokus kauppamyyntiin ja myynti on nyt kasvanut 50 prosentilla viime vuodesta, iloitsee Kiiskinen.

Liiketoimien sujuessa näin mallikkaasti, on parivaljakolla nyt suunnitelmissa kasvattaa sekä panimotoimintaa, että tapahtumien järjestämistä.

Tälle vuodelle oli jo suunnitelmissa suuremman tapahtuman järjestäminen jossain keskustan tuntumassa, mutta poikkeusolot pistivät suunnitelmat uusiksi.

Ensi vuonna olisi siis tarkoitus järjestää kaksi tapahtumaa. Panimon syntymäpäivät ja isompi, noin 2000 hengen festivaali.

– Kyllähän Mäntsälä kaipaa vähän ”äksöniä”, kun ei täälläkään ole muita tällaisia tapahtumia, visioi Kiiskinen.

Tänä vuonna tapahtuman järjestämisessä otettiin oppia viime vuoden virheistä. Alue on rekisteröity 500:lle vieraalle, mutta viime vuonna tulijoita olisi ollut enemmänkin. Tälläkin kertaa tapahtuma myytiin loppuun muutamaa päivää ennen.

Nyt kaikkea oli vähän lisätty: myyntipisteitä oli useampia, vessoja oli useampia ja lähes jokaiselle oli varattu istumapaikka. Puitteet olivat tämän kokoiselle tapahtumalle erinomaiset.

Bändit oli varattu tapahtumaan jo vuoden alusta ja jokainen esiintyjä täytti oman osuutensa hyvin.

Festivaalin avasi loviisalainen, akustista vaihtoehtorokkia soittanut Muurahaismies. Seuraavana lauteille asteli Sakari Kiisken johtama Pope, jonka jykevät bluesriffit ja svengaava meno saivat yleisön jo lämpenemään.

Illan päätti keravalainen rockyhtye Merta, jonka kaukaisin fani oli saapunut katsomaan bändiä aina Oulusta asti.

Kerran aiemmin maaliskuussa Oulun Hevimestassa bändin nähnyt Laura Kahilainen – jonka fanituksen asteesta kertoo myös Merta-aiheinen tatuointi – reissasi lähes läpi Suomen lempibändinsä perässä:

– Mielelläni kuljen, jos on joku suosikkiyhtye. Matka on se juttu ja sen kruunaa sitten se keikka.

Keikka oli Kahilaisen mieleen, kuten oli koko festivaaliyleisön mieleen.

Merta palasi vielä heittämään yleisön huudattamana encoren ja jos olisi vain ollut mahdollista, niin yleisö olisi varmasti janonnut vielä lisää.

Nyt jäämme vain odottamaan ensi vuotta ja katsomaan, millaiset kekkerit Panimo Kiiskin väki järjestää seuraavan kerran.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut