Mäntsälään avataan huipputason elokuvateatteri – toimitus pääsi kurkistamaan teatterin sisälle ensimmäisten joukossa

Yrittäjien mieli on eteenpäin, kuten elokuvassakin. Merkittävä paalu Mäntsälän elokuvahistoriaan. Lasse Herrala

Lasse Herrala

Perjantai on elokuvan ystäville merkkipäivä Mäntsälässä. Cine Mäntsälä avaa modernin elokuvateatterin kaksine saleineen. Eikä ihan minkä tahansa teatterin: tekniikaltaan vastaavanlaisia ei Suomessa ole kovin monta.

Nautinnon takaa kaareva laajakangas, jossa on optimoitu kuvakulma, istuitpa millä tahansa salin punaisista lepotuoleista. Äänentoiston syvyys on huippuluokkaa, kuvan laadusta vastaa laser-projektori. Laajasta elokuvatarjonnasta puhumattakaan.

Cine Mäntsälän omistaa vuonna 2013 perustettu kotimainen elokuva-alan perheyritys Storyhill Oy, jonka omistajilla Taina ja Kaj Itämäellä on yhteensä lähes 40 vuoden kokemus elokuva-alalta.

Uuden elokuvateatterin lisäksi yhtiö järjestää uusimmalla elokuvateatteritason tekniikalla pop up -elokuvanäytöksiä Keravalla, Nikkilässä ja Helsingin Vuosaaressa.

Perjantaina rävähtää ennennäkemätöntä Mäntsälässä.

– Elokuvan ystäviä hemmotellaan avajaispäivänä, kun Seurapeli-elokuvan ennakkonäytökseen saapuu leffan ohjaaja-käsikirjoittaja Jenni Toivoniemi sekä näyttelijät Emmi Parviainen, Samuli Niittymäki ja Iida-Maria Heinonen, kertoo Taina Itämäki.

Maanantaina 20.7. elokuvan Aika jonka sain näytökseen tulee paikan päälle elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen ja näyttelijä Olga Temonen.

Kaj Itämäki sanoo, että mäntsäläläisillä onkin nyt ainutlaatuinen tilaisuus tulla tapaamaan elokuvan tekijöitä ja jutella heidän kanssaan.

– Uudessa elokuvateatterissa noudatetaan toimia asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden ja viihtyvyyden varmistamiseksi, vakuuttaa yrittäjäpariskunta.

Elokuvalippuja ostaessa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja elokuvateatterista löytyy käsien desinfiointiainetta. Elokuvanäytöksiin otetaan rajoitettu määrä katsojia ja seurueiden väliin jätetään tyhjä paikka.

Avajaisia juhlistetaan monin tavoin. Cine Mäntsälä tarjoaa avajaistarjouksia paikan päällä perjantaina 17.7. klo 12 alkaen.

Ensimmäisen asiakas saa vuoden leffakäynnit ilmaiseksi.

Lisäksi ensimmäiselle 50:lle leffaliput eurolla, seuraaville 50:lle kahdella eurolla ja lopuille kolmella eurolla.

Avajaistarjoukset ovat voimassa ensimmäisen esitysviikon ohjelmistoon ajalle 17.–23.7. (ei koske ennakkonäytöksiä eikä event cinema -näytöksiä).

Liput myös verkosta

Teatterin lippumyymälän lisäksi elokuvalippuja voi ostaa ja varata 15.7. avautuvilta uusilta verkkosivuilta. Osoitteesta www.cine.fi löytyy ohjelmisto ja näytösajat, lisätietoja ja esittelyjä elokuvista, ajankohtaisia uutisia sekä tietoa tulevista elokuvista.

Avajaisviikon ohjelmistossa on esimerkiksi klassikko Cinema Paradiso, joka on rakkaudentunnustus elokuvateattereille ja Cine Mäntsälän kunnianosoitus säveltäjälegenda Ennio Morriconelle..

Koko perheelle tarjotaan Disney-Pixarin elokuva Eteenpäin, Palomies Sami: Toimintatähti! sekä Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Kotimaista edustavat Aika jonka sain, Se mieletön remppa ja Elämää kuoleman jälkeen.

Oopperaa maailman huipulta: Lontoon Royal Opera Housen Don Pasqualessa nähdään oopperamaailman suosikkitähti, bassobaritoni Bryn Terfel.

Cinen aulassa palvelee kahvila, josta voi ostaa elokuvalippujen lisäksi leffaherkkuja ja muuta pientä naposteltavaa. Kahvilan valikoimasta löytyy myös viiniä, oluita ja muita juomia, joita voi myös nauttia elokuvasalissa anniskelunäytöksissä. Lisäksi elokuvateatterin yhteyteen aukeaa 17.7. terassi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. ”Ois tarttenu tehrä” – kyläkirjan julkistamista juhlittiin Levannolla
 2. Frisbeegolfin superviikko päättyi Sepän Heittoon
 3. Pääkirjoitus: Panikointi on sallittua
 4. Mistä maskeja Mäntsälästä?
 5. Mäntsälän ja Pornaisten välisen tien päällystetyöt jatkuvat syyskuun alkuun
 6. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 7. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 8. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 9. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 10. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 11. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa
 12. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 13. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"
 14. Miten puhua nuorelle koronaviruksesta? MLL neuvoo vanhempia olemaan rohkaisevia, mutta realistisia – ja muistuttamaan koulujen ohjeiden noudattamisesta
 15. USU: Taloyhtiön yhtiökokous voi olla koronalinko – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Näytä lisää