Mäntsälään avataan huipputason elokuvateatteri – toimitus pääsi kurkistamaan teatterin sisälle ensimmäisten joukossa

Yrittäjien mieli on eteenpäin, kuten elokuvassakin. Merkittävä paalu Mäntsälän elokuvahistoriaan. Lasse Herrala

Lasse Herrala

Perjantai on elokuvan ystäville merkkipäivä Mäntsälässä. Cine Mäntsälä avaa modernin elokuvateatterin kaksine saleineen. Eikä ihan minkä tahansa teatterin: tekniikaltaan vastaavanlaisia ei Suomessa ole kovin monta.

Nautinnon takaa kaareva laajakangas, jossa on optimoitu kuvakulma, istuitpa millä tahansa salin punaisista lepotuoleista. Äänentoiston syvyys on huippuluokkaa, kuvan laadusta vastaa laser-projektori. Laajasta elokuvatarjonnasta puhumattakaan.

Cine Mäntsälän omistaa vuonna 2013 perustettu kotimainen elokuva-alan perheyritys Storyhill Oy, jonka omistajilla Taina ja Kaj Itämäellä on yhteensä lähes 40 vuoden kokemus elokuva-alalta.

Uuden elokuvateatterin lisäksi yhtiö järjestää uusimmalla elokuvateatteritason tekniikalla pop up -elokuvanäytöksiä Keravalla, Nikkilässä ja Helsingin Vuosaaressa.

Perjantaina rävähtää ennennäkemätöntä Mäntsälässä.

– Elokuvan ystäviä hemmotellaan avajaispäivänä, kun Seurapeli-elokuvan ennakkonäytökseen saapuu leffan ohjaaja-käsikirjoittaja Jenni Toivoniemi sekä näyttelijät Emmi Parviainen, Samuli Niittymäki ja Iida-Maria Heinonen, kertoo Taina Itämäki.

Maanantaina 20.7. elokuvan Aika jonka sain näytökseen tulee paikan päälle elokuvan ohjaaja Tuukka Temonen ja näyttelijä Olga Temonen.

Kaj Itämäki sanoo, että mäntsäläläisillä onkin nyt ainutlaatuinen tilaisuus tulla tapaamaan elokuvan tekijöitä ja jutella heidän kanssaan.

– Uudessa elokuvateatterissa noudatetaan toimia asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuuden ja viihtyvyyden varmistamiseksi, vakuuttaa yrittäjäpariskunta.

Elokuvalippuja ostaessa noudatetaan turvaetäisyyksiä ja elokuvateatterista löytyy käsien desinfiointiainetta. Elokuvanäytöksiin otetaan rajoitettu määrä katsojia ja seurueiden väliin jätetään tyhjä paikka.

Avajaisia juhlistetaan monin tavoin. Cine Mäntsälä tarjoaa avajaistarjouksia paikan päällä perjantaina 17.7. klo 12 alkaen.

Ensimmäisen asiakas saa vuoden leffakäynnit ilmaiseksi.

Lisäksi ensimmäiselle 50:lle leffaliput eurolla, seuraaville 50:lle kahdella eurolla ja lopuille kolmella eurolla.

Avajaistarjoukset ovat voimassa ensimmäisen esitysviikon ohjelmistoon ajalle 17.–23.7. (ei koske ennakkonäytöksiä eikä event cinema -näytöksiä).

Liput myös verkosta

Teatterin lippumyymälän lisäksi elokuvalippuja voi ostaa ja varata 15.7. avautuvilta uusilta verkkosivuilta. Osoitteesta www.cine.fi löytyy ohjelmisto ja näytösajat, lisätietoja ja esittelyjä elokuvista, ajankohtaisia uutisia sekä tietoa tulevista elokuvista.

Avajaisviikon ohjelmistossa on esimerkiksi klassikko Cinema Paradiso, joka on rakkaudentunnustus elokuvateattereille ja Cine Mäntsälän kunnianosoitus säveltäjälegenda Ennio Morriconelle..

Koko perheelle tarjotaan Disney-Pixarin elokuva Eteenpäin, Palomies Sami: Toimintatähti! sekä Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen.

Kotimaista edustavat Aika jonka sain, Se mieletön remppa ja Elämää kuoleman jälkeen.

Oopperaa maailman huipulta: Lontoon Royal Opera Housen Don Pasqualessa nähdään oopperamaailman suosikkitähti, bassobaritoni Bryn Terfel.

Cinen aulassa palvelee kahvila, josta voi ostaa elokuvalippujen lisäksi leffaherkkuja ja muuta pientä naposteltavaa. Kahvilan valikoimasta löytyy myös viiniä, oluita ja muita juomia, joita voi myös nauttia elokuvasalissa anniskelunäytöksissä. Lisäksi elokuvateatterin yhteyteen aukeaa 17.7. terassi.

Kommentoi

Palvelut