Keudalle liki 2,5 miljoonaa lisärahoitusta – esimerkiksi opinto-ohjausta voidaan vahvistaa tulevaisuudessa

Anna Mari Leinosen mukaan lisärahoitus mahdollistaa jo lisätyn henkilöstön jatkotyöllistymisen ja edesauttaa opiskelijoiden tutkintoihin valmistumista. Keuda

Jesse Helminen

Opetus- ja kulttuuriministeriö käynnisti kesäkuun alussa ammatilliselle koulutukselle kolmivuotisen laadun ja tasa-arvon kehittämisohjelman.

Osana ohjelmaa ammatillisille oppilaitoksille myönnettiin 80 miljoonaa opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen. Rahoitusta myönnettiin lisäsuoritepäätöksellä yhteensä 109 koulutuksen järjestäjälle ympäri Suomen ja Keudan osuus lisärahoituksesta oli kahdeksanneksi suurin, noin 2,5 miljoonaa.

Keudan tiedotteen mukaan lisärahoitusta tullaan hyödyntämään muun muassa uusien opettajien ja ohjaajien palkkaamiseen sekä nykyisten tuntiopettajien opetustuntimäärän lisäämiseen kohdennetusti eri toimipisteissä, jotta jokaisella opiskelijalla olisi mahdollisuus opiskella täysipäiväisesti opinnoissaan.

Lisärahoituksen myötä aiotaan myös vahvistaa opinto-ohjauksen määrää ja kasvatetaan työpaikoille järjestettävää ohjausta. Opetuksen ja ohjauksen resursseja kohdennetaan erityistä tukea tarvitseviin opiskelijoihin vahvistamalla keudaattori-toimintaa.

– Keudaattori toimii tukipajana, jonka tarkoituksena on tarjota opiskelijalle tukea opintojen edistämisessä, sosiaalisessa kanssakäymisessä ja opintojen hallinnassa, kertoo rehtori Anna Mari Leinonen tiedotteessa.

Lisärahoituksen avulla aiotaan myös lisätä opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja. Opiskeluvalmiuksia tukevien opintojen tarkoituksena on, että opiskelija hankkii sellaista yksilöllisiin tarpeisiinsa perustuvaa osaamista, joka antaa hänelle edellytykset osallistua tutkintokoulutukseen ja osoittaa osaamisensa näytössä tai muulla tavoin.

Näitä valmiuksien vahvistamisopintoja järjestetään Keudassa erityisesti perusopetuksen päättäneiden nuorten, maahanmuuttajien ja heikkojen perustaitojen varassa olevien aikuisten koulutuksen järjestämiseen.

Keudalla on ammatilliset oppilaitokset Mäntsälässä Saaren kartanolla ja Lukkarinpolku 2:ssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. ”Ois tarttenu tehrä” – kyläkirjan julkistamista juhlittiin Levannolla
 2. Frisbeegolfin superviikko päättyi Sepän Heittoon
 3. Pääkirjoitus: Panikointi on sallittua
 4. Mistä maskeja Mäntsälästä?
 5. Mäntsälän ja Pornaisten välisen tien päällystetyöt jatkuvat syyskuun alkuun
 6. Kasvomaskeista tuli nyt virallinen suositus – suojaus on tarpeen esimerkiksi joukkoliikenteessä, katso muistilista maskin käytöstä
 7. Yrittäjägallup: Moni yritys aikoo jatkaa etätöitä pysyvästi – "Työtyytyväisyys on etätyön myötä selvästi enemmän lisääntynyt kuin vähentynyt"
 8. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 9. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 10. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 11. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 12. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 13. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa
 14. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 15. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"

Näytä lisää