Saaren koirahoitola edellä aikatauluaan

Hauhau! Loppusyksystä luukuista katselevat erinäköiset karvaturrit, kun 16-paikkainen Koirahoitola Keuda Saaren Kartano valmistuu. Harjannostajaisia odottelevat Seppo Aaltonen, Henna Laine, Jenna Heikkilä, Hanna-Elisa Kuikko ja Jenni Päivähonka. katriina raanto

Katriina Raanto

Keudan Saaren kartanon koirahoitolan laajennustyöt ovat hyvässä vauhdissa. Maatalousalan perustutkintoa suorittavien opiskelijoiden oppimisympäristönä toimivan hoitolan uudisrakennus laajenee alun perin suunnitellusta 12 paikasta vielä neljällä ja tarjoaa valmistuessaan 16 hoitopaikkaa.

Lisäksi vanhalta puolelta löytyvä hoitola tarjoaa hoitopaikkoja kissoille, kaneille ja muille jyrsijöille.

– Laajentunut koirahoitola on tervetullut lisä opetukseen. Se antaa nyt laajentuneena opiskelijoille huomattavasti paremmat valmiudet ja oikeamman kuvan hoitoalan yrittämisestä, toteaa tuotantoeläinpuolen eläintenhoidon opettaja Hanna-Elisa Kuikko.

Hoitolan suunnittelussa alusta asti mukana olleet pieneläinpuolen eläintenhoidon opettaja Henna Laine ja eläintenhoidonohjaaja Jenna Heikkilä ovat yhdessä muun pieneläintiimin kanssa kartoittaneet hoitolaan ajanmukaisia ja toimivia ratkaisuja.

Sen lisäksi, että jokaisella koiralla on sisätarhan lisäksi oma yksityinen ulkoilualue jaloittelua varten, pystytään sisätarhoja muokkaamaan hoidettavan lemmikin koon mukaan eli tarvittaessa vaikka suurentamaan.

Heinäkuun alussa hoitolan uudisosan pohjatyöt ovat valmiit ja seinät nousevat hyvää vauhtia. Pohjatyöt tehneet maanrakennuksenohjaajat Seppo Aaltonen ja Jarno Alander ovat tyytyväisiä saatuaan työt valmiiksi ennakoitua nopeammin. Myös yhteistyö rakennusliikkeen kanssa on sujunut hienosti.

– Olemme hieman edellä aikataulussa. Vielä parisen viikkoa menee vielä harkkotöissä. Heinäkuun alkupuolella tulee kattotuolit ja alkaa vesikaton rakennus ja sen jälkeen lattiaeristyksen laitto. Jos kaikki menee suunnitellusti, pääsemme viettämään avajaisia loka-marraskuun taitteessa, myhäilee maataloustiimin tiimiesimies Jenni Päivähonka.

Myös avajaisviikon ohjelman suunnittelu on jo vauhdissa.

– Esittelemme tietysti uusia tiloja tuleville asiakkaille ja sidosryhmille, hymyilee Heikkilä.

Lisäksi on arvontaa ja pop up -tapahtumia, kuten ilmaista kynsienleikkuuta ja muuta kivaa.

Rakennuksen valmistumista ja avajaisviikon aikataulua voi seurata Facebookista: Koirahoitola Keuda Saaren Kartano.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. ”Ois tarttenu tehrä” – kyläkirjan julkistamista juhlittiin Levannolla
 2. Frisbeegolfin superviikko päättyi Sepän Heittoon
 3. Pääkirjoitus: Panikointi on sallittua
 4. Mistä maskeja Mäntsälästä?
 5. Mäntsälän ja Pornaisten välisen tien päällystetyöt jatkuvat syyskuun alkuun
 6. THL: Tartuntojen määrät ovat nousseet selvästi heinäkuusta, erityisesti Helsingissä ja Uudellamaalla
 7. Poliisi: Varo tuntemattomia halaajia – anastavat vikkelästi koruja, rahaa ja pankkikortteja, useita tapauksia pääkaupunkiseudulla
 8. Oma raha: Juha Hyötyläinen, 54, on kerännyt arvokkaan 38 000 rahan kokoelman – Suomen sisällissodan aikaiset tilapäisrahat ovat hänen ylpeydenaiheensa: "Niissä olen varmaan suurin mahdollinen asiantuntija"
 9. Etätyö jopa paransi työhyvinvointia koronakeväänä – työn imu kasvoi etenkin pienten lasten vanhemmilla
 10. Yhä useampi pelkää suurpetoja – Tuore kysely: Suomen luonnossa pelottavat eniten karhu ja punkki
 11. USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa
 12. Esitutkinta valmistui: Naamiomiesten Espoossa tavoittelemasta kontista löytyi "tiiliskivinä" 176 kiloa kokaiinia – arvo 25 miljoonaa euroa
 13. Asiantuntijan mukaan lapsen ylivilkkauden takana voikin olla heikentynyt näkö – "Runsas ruutuaika rasittaa silmiä"
 14. Miten puhua nuorelle koronaviruksesta? MLL neuvoo vanhempia olemaan rohkaisevia, mutta realistisia – ja muistuttamaan koulujen ohjeiden noudattamisesta
 15. USU: Taloyhtiön yhtiökokous voi olla koronalinko – "Kokouspaikaksi ei sovi pieni harrastetila"

Näytä lisää