Koirillekin löytyy uimapaikkoja – katso kuvakollaasi

Keravanjärven taaempi uimaranta on osa laajempaa virkistysaluetta eikä ole virallinen uimaranta. Koiran uittaminen siellä on sallittu ja ranta on erittäin suosittu. Bordercollie Ilo rakastaa uida, nauraa Mirja Leinikka. katriina raanto

Katriina Raanto

Trooppinen tiristäjä todella iski kesäkuun lopulla ja saimme nauttia upeista keleistä.

Paahteinen sää sai ihmiset hakeutumaan uimarannoille, joita Mäntsälässä onneksi riittää. Järviä alueella on peräti 25.

Koirille ei Mäntsälästä löydy vielä omaa, niille osoitettua uimarantaa, mutta koiraihmiset ovat luovia ja löytävät kyllä paikat, joihin viedä myös karvaiset kaverit viilentymään.

Tieto hyvistä koirien uittopaikoista leviää koiraväen keskuudessa ja ajo-ohjeet löytää Facebookin Mäntsälä-ryhmästä.

Järjestyslaki kieltää viemästä koiria yleisille uimarannoille, mutta muuten koiran saa päästää vesistöön uimaan jokamiehen oikeudella.

Järjestyslaki velvoittaa koiran omistajaa/haltijaa pitämään huolen, ettei koiran jätöksiä jää hoidetulle alueelle taajamassa (puistot ja kadut).

Vaikka laki ei koske haja-asutusalueita, kannattaa jo yleisen viihtyvyydenkin nimissä siivota jätökset pois kaikkialla hoidetuilla alueilla.

Hyvät tavat edellyttävät myös, ettei koiran uittamisesta ole häiriötä muille, ihmisille tai koirille eli on kohteliasta odottaa omaa vuoroa matkan päässä, jos ranta on jo varattu.

Kaikki koirat eivät ole sosiaalisia. Metsästyslaki velvoittaa pitämään koirat kiinni 1.3.–19.8.

Toimitus kävi kokeilemassa neljää hyväksi haukuttua koirien uittopaikkaa.

Kommentoi

Palvelut