Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jenna Salminen valmistui USA:ssa

Kolme vuotta sitten 16-vuotias jääkiekkoilija Jenna Salminen lähti Ohkolasta USA:han vaihto-oppilaaksi. Yhden vuoden sijaan vaihdossa vierähti koko lukioaika, ja nyt entinen KJT-kasvatti on valmistunut ohiolaisesta yksityiskoulusta.

– Halusin kokemuksia, jotka kasvattavat minua ihmisenä ja vievät elämässä eteenpäin. Myös jääkiekolla oli merkittävä rooli, sillä pääsin pelaamaan huippulätkää hyvässä liigassa ja hyvässä koulussa, nyt 19-vuotias Jenna Salminen muistelee.

Nuorelle jääkiekkoilijalle sopivaksi kouluksi valikoitui Ohion osavaltiossa sijaitseva yksityiskoulu Gilmour Academy.

Koulun löytämisessä ja paperitöissä auttoi suomalainen vaihto-oppilasorganisaatio Universal Players Global, jonka kautta moni urheilija on lähtenyt ulkomaille vaihtoon.

– Yksityiskouluohjelma sopii erityisen hyvin aktiivisille urheilijoille ja harrastajille, koska ohjelmassa nuorille taataan mahdollisuus jatkaa omaa lajiaan tai harrastustaan haluamallaan tasolla ja hyvissä olosuhteissa. Nykyään ohjelmavaihtoehtoina ovat myös perinteinen vaihto-oppilasvuosi isäntäperheessä, sekä USA:n yliopistoista kiinnostuneille urheilijoille suunnattu yliopisto-ohjelma, kertoo Universal Players Globalin Jussi Halme.

Amerikkalaisessa yksityiskoulussa jääkiekon ja opiskelun yhdistäminen oli helppoa; opettajat ja valmentajat tekivät paljon yhteistyötä, jotta oppilailla riitti aikaa sekä koulutehtävien tekemiselle että treenaamiselle. USA:n jääkiekkokulttuuri tarjosi Salmiselle erinomaiset mahdollisuudet kehittää itseään pelaajana.

– Osaan nykyään valmistautua treeneihin ja peleihin eri tavalla sekä pysyä kiireessäkin urheilijana. Joukkueen varakapteenina sain omaan pelaamiseeni enemmän tietynlaista johtajuusasennetta. Kehityin todella paljon maalien tekemisessä, ja teinkin maaleja enemmän kuin Suomessa poikien joukkueessa pelatessani, hän toteaa.

Nyt Gilmour Academysta valmistunut ja TPS:n naisten joukkueeseen syksyllä siirtyvä Salminen kokee ulkomailta valmistumisen antaneen hyvän pohjan hänen tulevaisuudelleen.

Jääkiekossa kehittymisen ja täydellisen englannin kielen oppimisen lisäksi Jenna kertoo saaneensa kansainvälisiä ystävyyssuhteita ja aikuistuneensa paljon vaihtokokemuksensa aikana.

– Kun on ollut vaihto-oppilaana maailmalla, niin ymmärtää, että vaihdosta saadut kokemukset ja mahdollisuudet ovat mittaamattoman arvokkaita. Niistä ei voi olla kuin iloinen ja ylpeä, Salminen hymyilee.