Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matias Hyvönen valittiin hiihtomaajoukkueeseen

Kesä on jo edennyt pitkälle ja aurinko lämmittää mukavasti, mutta talvilajeissa ollaan silti tukevasti kiinni harjoitusrutiineissa. Mäntsäläläiselle Matias Hyvöselle lisämotivaatiota harjoitteluun antaa vielä se, että 18-vuotias nuorukainen on valittu mukaan Suomen nuorten hiihtomaajoukkueeseen.

Valinnat suoritettiin toukokuussa ja valintaperusteena käytettiin edellisen kauden tuloksia. Nykyään Lahden Hiihtoseuraa edustavan ja toisinaan ”Mäntsälän Miedoksi” kutsutun Hyvösen tulokset ovat olleet nousujohteisia ja esimerkiksi talvella 2019 Hyvönen sijoittui 17-vuotiaiden 10 kilometrin perinteisellä toiseksi. Joukkueeseen valittiin tällä kertaa mukaan neljä vuonna 2001 syntynyttä ja kolme 2002 syntynyttä.

Kansainvälistäkin kokemusta on ehtinyt tulla vyölle, kun ennen pandemian leviämistä Hyvönen ehti osallistua Sveitsin Lausannessa nuorten olympialaisiin. Perinteiseen matkaan Hyvönen oli tyytyväinen, vaikka vuoristossa kisaaminen olikin alkuun erikoista:

– Oli hienoa päästä hiihtämään isoon tapahtumaan, mutta se oli hieman erilaista, kun en ollut tottunut hiihtämään niin korkealla. Etenkin sprintissä kertyi nopeasti happoa jalkoihin, Hyvönen summaa.

Kevät pilasi muun kisakauden, joten aika on nyt kulunut tiiviisti treenien parissa. Hyvönen asuu ja treenaa parasta aikaa Vuokatissa, jossa puitteet ovat kunnossa hiihtäjän kesätreeniä varten. Treeniin kuuluu monipuolisesti rullahiihtoa, juoksua ja lihaskuntoa. Kilpaileminen ei silti täysin tyssää kesälläkään, sillä Vuokatissa järjestetään 1.–2. elokuuta rullahiihdon Suomenmestaruuskisat.

Toistaiseksi Hyvösen aika kuluu kuitenkin tiukasti treenien parissa. Ensimmäinen maajoukkueleiritys on takana ja kesäkuun lopulla on vuorossa toinen epävirallinen leiri. Mäntsälään hän ehtii lomailemaan viikoksi, vaikka silloinkaan ei ole tarkoitus lepäillä vain laakereillaan. Tähtäin ja mieli on jo lokakuussa, jolloin Vuokatissa avataan ensilumenlatu ja hiihtäjät pääsevät tositoimiin.