FCK täytti viisi vuotta – katseet ovat nyt tulevaisuudessa

Jalkapallo: FC Kapina hakee tällä kaudella nousua Miesten Nelosesta Kolmoseen, mutta pitkällä tähtäimellä mielessä on seuratoiminnan kehittäminen

FC Kapina alkoi kaveriporukan ideasta saada vanhat tutut pelikaverit taas kasaan ja pelaamaan, mutta toiminta on ehtinyt kasvaa jo viidessä vuodessa yhtä joukkuetta suuremmaksi.

Takana oli myös ajatus vain jalkapalloon keskittyvästä seurasta. Joukkueen toiminnassa alusta lähtien mukana ollut ja nykyään edustuksessa topparin paikalla pelaava Markus Bardzinski kertoo, että oma ja usean kaverin peliura alkoi Mäntsälän Urheilijoista, mutta junioritoiminnan loputtua osa haki peliaikaa muilta paikkakunnilta.

– Sitten perustettiin FC Kapina ja laitettiin viestiä vanhoille pelikavereille, ja saatiin taas uudestaan juniorit pyörimään B-ikäluokasta. Kyllä siinä aikaa meni, että saatiin kasvatettua seuraa, mutta nyt näyttää hyvältä.

Kaveriporukan aloittama seura on nyt tullut viiden vuoden ikään ja toiminta on kasvanut tasaisesti. FC Kapinalla on nyt junioreita B, C, D ja F-sarjoissa.

Edustuksen ja osan juniorijoukkueiden pelit alkoivat jo nyt muun Suomen vanavedessä kesäkuussa, mutta pienempien pelaajien sarjat Opel-liigassa alkavat vasta elokuussa.

FC Kapinalla on myös yhteistyötä naapurikunnan Järvenpään Palloseuran kanssa. Joukkueenjohtaja Ville Mukkala kertoo, että yhteistyö on sujunut hyvin:

– Siinä on monia osa-alueita, joista meille ehkä merkittävintä on pelaajakehitys ja -polku junioreille. Lisäksi Järvenpään Palloseura tarjoaa muun muassa erilaisia koulutuksia ja talven hallivuoroja, jotka ovat meidän toimintaamme hyvin tukevia yhteistyön muotoja.

FC Kapinassa on pyrkimyksenä ajaa omia junioreita mukaan edustuksen peleihin. Esimerkiksi B-junioreista nostetaan pelaajia FC Kapinan miesten kakkosjoukkueeseen, joka pelaa Eteläisen alueen Miesten Kutosta.

Viisi vuotta on nyt takana ja seura on kasvanut pienestä kaveriporukan toiminnasta useamman joukkueen seuraksi. Seuraavaksi katseet kohdistetaan jo tulevaisuuteen:

– Edustuksella on tavoitteena nousta Kolmoseen ja seuralla on tarkoituksena kasvattaa seuraa niin jäsenmäärältään kuin laadultaan, että edustuksen ja junioreiden toiminta jatkuisi mahdollisimman pitkään, visioi Bardzinskin topparipari Matias Kanerva.

Laadullisella puolella halutaan panostaa hyvään valmentamiseen ja seurakulttuuriin ja jäsenmäärän suhteen tavoitteena on pitää junioreiden ikäluokat kasassa, ettei harrastustoiminta pääse loppumaan.

Nyt on kuitenkin juhlan paikka ja juhlia ryhdytään pistämään kasaan sitten, kun tilanne sen sallii.

FC Kapina edustus kaudella 2020

FC Kapina pelaa Miesten Nelosen eteläisen alueen lohkossa 3

Kotiottelut pelataan Mäntsälän Urheilupuistossa

PELAAJAT: Miika Leinonen (mv), Tuomas Siltala, Ossi Lehtelä, Teemu Arponen, Matias Grefberg, Mikko Hovi, Oskari Mättö, Oliver Sahlberg, Juuso Häikiö, Matias Kanerva, Ville Hovi, Markus Bardzinski, Niko Tikkanen, Mika Kajander, Toni Kuosa, Nico Lehtinen, Miku Saljanka, Arttu Valkonen, Kalle Kajander, Niko Maanela, Jarmo Kuortti.

PÄÄVALMENTAJA: Sami Salo

VALMENTAJA: Veijo Mäntynen, Petri Ritvanen

JOUKKUEENJOHTAJA: Ville Mukkala

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut