Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Asukkaat heräsivät kovaan pamaukseen Espoossa – salama sytytti kodin palamaan – ukkonen murjoi pääkaupunkiseutua

Pääkaupunkiseudun alueella useiden tuntien ajan aamuyöllä riehunut ukonilma sytytti ainakin kaksi rakennuspaloa, toisen Espoossa ja toisen Sipoossa. Espoon Laaksolahden Balderinkujalla omakotitalon asukkaat olivat heränneet kovaan pamaukseen.

– Asukkaat huomasivat, että talon seinä palaa ja ikkunoita oli mennyt rikki. Salama oli runnonut myös yhtä puuta. Naapurit olivat aloittaneet alkusammutuksen palon sytyttyä, kertoo palomestari Jaakko Niskala Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksesta.

Palosta tuli hälytys hätäkeskukseen kello 4.17 aikaan aamuyöllä. Pelastuslaitos meni paikalle, palo saatiin sammumaan, eikä kukaan loukkaantunut tulipalossa. Pelastuslaitos jälkivartioi palopaikkaa muutaman tunnin ajan.

Sipoon Sinivuokonkujalla syttyi Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen tiedotteen mukaan noin 60 neliön suuruinen autotalli niin ikään salamaniskusta aamulla, hätäkeskus oli saanut hälytyksen kello 7.34. Palosta ei koitunut henkilövahinkoja.

Ukkosmyräkkä aiheutti pääkaupunkiseudun ja Uudenmaan alueella kymmeniä hälytyksiä, pelastuslaitos joutui muun muassa pumppaamaan rakennuksiin tulvinutta vettä. Ukkonen aiheutti myös palohälyttimien laukeamisia.

HSL tiedottaa, että Vantaalla Kehäradan tunneliosuus on suljettu ukkosen aiheuttamien laitevikojen vuoksi. P- ja I-junat liikennöivät rataosuuksilla Leinelä-Helsinki ja Kivistö-Helsinki. Vuoroväli on 20 minuuttia. Junat eivät pysähdy Lentoasemalla ja Aviapoliksen asemalla. Poissa käytöstä oleville asemille pääsee busseilla.