Sääksjärven vanhaa uimarantaa kunnostetaan

Sääksjärven ns. Pellavaranta ehostuu tämän kesän aikana. Keväällä rantaan on ajettu hiekkaa. Luvassa on pukukopit ja bajamajat, jotta kuntalaiset pääsevät nauttimaan uimisesta.

– Tein viime syksynä aloitteen, että rannalle saadaan peruspalveluita. Tekninen lautakunta näytti hankkeelle vihreää valoa, ja nyt on jo jotain saatu aikaan, iloitsee Ira Aaltonen.

Pellavaranta on Sääksjärven jakokunnan omistuksessa. Aiemmin ongelmana on ollut kulku alueelle. Nyt kun on tutkittu maanmittauslaitoksen asiakirjoja, on käynyt selville, että jakokunnalle on kirjattu tienkäyttöoikeus rannalle. Toisin sanoen läheistä tonttia rasittaa tienkäyttöoikeus.

– Nyt uimarit voivat käyttää tietä luvallisesti, eikä kiistoja enää tule, vakuuttaa Aaltonen.

– Pellavaranta on saanut nimensä siitä, että manttaalikuntaan kuuluvat tilat ovat voineet käydä huuhtomassa pellavia rannalla, tietää Pekka Puisto.

Tällaisia yhteisiä alueita on muun muassa järven toisessa päässä sijaitseva Kalakivi, uimaranta sekin.

Aaltosen mukaan hanke on sikälikin hyvä, että ranta on matala ja lapsiystävällinen. Katrinrannalla ei pieniä lapsia voida opettaa uimaan, koska ranta on jyrkkä.

Kunta puratti Pellavarannan pukukopit ja laiturin vuonna 2013 ja lopetti rannan yleisen käytön.

Kuntalaisten suosiman Katrinrannan sauna on ollut kiinni koronan ja lauderemontin vuoksi ja sitä on otettu varovaisesti käyttöön kesäkuussa.

Myös heinäkuun sauna on suljettu. Yksityiskäyttöön saunaa ja rantaa vuokrataan sen mukaan, miten talkoolaiset jaksavat hoitaa lämmitykset ja siivoukset.

– Elokuussa sitten katsomme, mikä on tautitilanne ja toimimme sen mukaan, jatkaa Aaltonen.

– Desinfioimme saunan käytön jälkeen. Lisäksi varotoimena on, että tilaajan on kirjattava kaikkien tilaisuuteen osallistuneiden nimet mahdollisen jäljittämisen helpottamiseksi.

– Toivon, että rannan uimakäyttäjät ottavat huomioon sen, että jos sauna ja uimaranta on varattu yksityiskäyttöön, sinne ei saa mennä. Pysäköintipaikalla on siitä ohjeistus.

Katrinrantaa on vaivannut pitkään se, että sieltä on kannettu puita Kalakivelle. Nyt puut on saatu lukollisten verkkoaitojen taakse.

Jatkossa rakennetaan vielä katokset, jotta puut pysyvät kuivina. Kulku Kalakivelle ei tapahdu Katrinrannan kautta.

– Kunhan talkoolaiset ehtivät, Katrinrantaan rakennetaan toinen pukuhuone miehille sekä varastotila. Tarvikkeet on jo hankittu.

Katrinrannan toiminnasta vastaa Mäntsälän Retki. Aaltosen mukaan toiminnat käynnistyvät pikku hiljaa.

Syksyn Lapin ruskaretkelle on enää muutama paikka vapaana. Esimerkiksi tiistaisin melotaan ja kanoottiretkikin on valmisteilla.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut