Leffateatteri avaa pian – avajaisia vietetään vielä kesän aikana

Kulttuuri: Mäntsäläläiset pääsevät nauttimaan elokuvista suurella valkokankaalla ja erinomaisella tekniikalla varustellussa elokuvateatterissa

Mäntsälään suunniteltu elokuvateatterihanke on ottanut merkittäviä askelia eteenpäin. Uuden teatterin runko on jo noussut kunnan keskustaan Kulttuurimeijerin viereen ja tekniset asennustyöt ovat parasta aikaa käynnissä. Avajaisia päästään viettämään vielä tämän kesän aikana, lupaa perheyrityksen toinen omistaja Taina Itämäki.

Uuden teatterin puitteissa ei ole ainakaan pihistelty. Rakennuksessa on kaksi elokuvasalia, joista suuremmassa on 130 istumapaikkaa ja pienemmässä 74. Kahdella salilla voidaan myös ottaa esitysvalikoimaan elokuvia laajemmalla kirjolla. Elokuville onkin nyt varmasti huutava kysyntä, sillä moni on todennäköisesti jo kolunnut suoratoistopalveluiden tarjonnan läpi, tai ainakin kyllästynyt elokuvien katseluun kotisohvalta. Elokuvateollisuus ei ole ymmärrettävästi julkaissut viime aikoina uusia elokuvia ja monissa projekteissa kuvaukset ovat jäissä, mutta Itämäki vakuuttaa, että tarjontaa riittää heti avajaispäivästä eteenpäin:

– Keväällä muutamat elokuvat jäivät turhan lyhyelle näytännölle, eli sieltä tulee sellaisia joita yleisö on toivonut, kun eivät ehtineet silloin nähdä, mutta toki kesällä on myös tulossa ihan uusiakin ensi-iltoja.

Elokuvateatterin tekniset ominaisuudet tulevat olemaan huippuluokkaa niin äänentoiston kuin kuvanlaadunkin suhteen. Valkokankaan kokoa voi jo itse käydä visualisoimassa, sillä kangas tulee olemaan isoimman ulkoseinän kokoinen. Kuvanlaadun takaa laserprojektori, joita ei Suomessa vielä kovinkaan monessa teatterissa ole.

– Laserprojektoreita on Suomessa muutamissa teattereissa, mutta ei läheskään kaikissa. Mäntsälään tulee huippuluokan kuvanlaatu, Itämäki kertoo.

Äänimaailma luodaan 7.1 -äänijärjestelmällä, jossa tärkeintä ei ole äänen lujuus, vaan äänimaailman syvyys. Esteettömyys on myös otettu teatterissa huomioon. Jokaisessa salissa on myös pyörätuolipaikat ja induktiosilmukat.

Tämän lisäksi elokuvateatteri tulee olemaan oiva lisäys keskustan kulttuurimiljööseen, johon nyt kuuluu jo Kulttuurimeijeri. Teatterin ulkoasu tulee olemaan punertavan oranssi ja valkoinen, jolloin rakennus sulautuu hyvin ympäröivään rakennuskantaan. Elokuvien lisäksi vieraita palvelee kesällä kahvilan terassi, josta voi myös ostaa elokuvaeväitä. Parkkitilaa rakennetaan aivan teatterin viereen.

– Ollaan panostettu puitteisiin niin, että Mäntsälään tulee elokuvateatteri, jossa ihmiset viihtyvät ja jonne on helppo tulla, Itämäki lupaa.

Teatteri työllistää paikallisesti kahdeksan henkilöä, jotka on jo palkattu tehtäviin. Virallista avajaispäivää ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta Itämäen mukaan ensi-ilta on tänä kesänä.

Cine Mäntsälä

Uuden elokuvateatterin nimi on Cine Mäntsälä.

Osoite: Meijerin aukio 2.

Kaksi salia, joista suuremmassa 130 paikkaa ja pienemmässä 74 paikkaa.

Elokuvateatterissa on käytössä uusi laserprojektori, jonka myötä värintoisto on erinomaista ja eri sävyt erottuvat selvemmin; etenkin tummissa väreissä.

Uusi leffateatteri varustetaan Dolby -äänentoistojärjestelmällä. Uuden polven 7.1 -äänijärjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, jolloin ääni täyttää koko salin ja ympäröi katsojan.

Saleissa pyörätuolipaikat ja induktiosilmukat.

Kesällä auki myös kahvilan terassi.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut